Vilka frågor tycker du är viktigast?

Röstaknapp

Fyll vår enkät om i vilka cykelfrågor du tycker att vi i Cykelfrämjandet ska driva mest i Luleå, klicka på knappen ovan!

 

Välkommen!

Cykelfrämjandet i Norrbotten är den nordligaste av Cykelfrämjandets alla kretsar och den verksamheten som bedrivs kan kort sammanfattas i:

  • att vara remissinstans och kretsen arbetar även med kommunerna i cykelfrågor som tex trafiksäkerhetsfrågor och cykelleder mm.
  • att kretsen anordnar olika aktiviteter så som t.ex. ledarledda cykelturer och arrangemang som tex.  Konst från Hoj.
  • att medlemmars idéer och önskningar fångas upp och behandlas lokalt eller att de förs vidare till Riksstyrelsen.
  • marknadsföring av Cykelfrämjandets verksamhet vid olika evenemang och mässor

En av kretsens målsättningar är att långsiktigt påverka de politiker och tjänstemän som svarar för planeringen av våra möjligheter till säkrare cykling.

Hör gärna av dig med idéer och synpunkter. Om du inte redan är medlem i Cykelfrämjandet så är ni varmt välkomna att söka medlemskap. Varmt välkomna till oss.

 


Bli medlem och låna ellastcykel gratis!

Bli medlem och låna ellastcykel gratis!

Bli medlem i Cykelfrämjandet, från 75 till 275 kr/år så kan du utan kostnad låna vår lastcykel. Cykeln har elassistans och rymmer upp till 4 barn. Eller varför inte flytta saker på ett miljövänligt och billigt sätt, möbler, hundar, väskor, eller varför inte en kompis?! Vill du se hur lastcykeln ser ut så finns den […]

Läs mer

27/4: Går det att få fler att cykla?

Föreläsning: Går det att få fler att cykla? Javisst! Trafikplanerare Rune Karlberg visar exempel på smarta lösningar från cykeltäta Nederländerna och berättar hur vi kan få fler att cykla mer i Luleå. Innan föreläsningen börjar finns det möjlighet att provcykla Cykelfrämjandets egna lastcykel. En elassisterad lastcykel på tre hjul med plats för 4 barn, matkassar, […]

Läs mer

Låna lastcykel

Låna lastcykel

Bli medlem i Cykelfrämjandet, från 75 till 275 kr/år så kan du utan kostnad låna vår lastcykel som har elassistans. Du rymmer 4 barn i den. Eller varför inte flytta saker på ett miljövänligt och billigt sätt, möbler, hundar, väskor, eller varför inte en kompis?! Vill du se hur lastcykeln ser ut finns den hos […]

Läs mer

Yttrande om Luleå Kommuns förslag till ny P-norm

Cykelfrämjandet Norrbotten har lämnat yttrande rörande kommunens förslag till ny parkerings-norm. Det är positivt att normen för antalet parkeringsplatser för bil minskar och och normer för cykelparkering införs. Förslaget avspeglar dock inte kommunens uttalade ambition om att bli Sveriges bästa cykelstad. Vi föreslår en rad ändringar i vårt yttrande som ni hittar här.

Läs mer

Yttrande om Kronandalen

Vi har trots kort tidsfrist lämnat yttrande till Luleå Kommun med våra synpunkter på programmet för den nya stadsdelen Kronandalen. Yttrandet återfinns på vår sida Yttranden och Rapporter och programmets olika delar återfinns på kommunens hemsida. Utformingen av denna stadsdel har stor betydelse för framtida färdmedelsval inte bara för de boende i området utan även i […]

Läs mer