Digital Cykelträff

En onsdag i månaden klockan 19–21 bjuder Cykelfrämjandet in till digital cykelträff via Zoom. Här tar vi upp olika ämnen som intresserar våra medlemmar, medarbetare och förtroendevalda. Vilket ämne vill du att vi lyfter? Mejla till [email protected] och berätta vad du vill att vi tar upp under våra digitala cykelträffar. 

Image


DIGITAL cykelträff 12 januari : cykelns historia

Datum: 12 januari 2022

Tid: 19.00 -20.30

Anmälan till Digital cykelträff: HÄR

Efter den mycket uppskattade kvällen på temat "cykelns betydelse för kvinnlig frigörelse" i höstas, arrangerar Cykelfrämjandet ännu en kväll om cykelns historia. Den här gången kommer historikern Henrik Höjer att ge oss en inblick i historien från de första försöken att bygga en cykel på 1810-talet till 2020-talets elcyklar.

Bjud med dina vänner - alla är välkomna att delta!

Vi ses på Zoom!

Image


DIGITAL cykelträff 9 februari : att cykla från sverige till kina

Datum: 9 februari 2022

Tid: 19.00 -20.30

Anmälan till Digital cykelträff: HÄR

Hur cyklar man till andra sidan jorden? Äventyrscyklisterna och författarna Kornelia Thörn och Robin Lyne berättar om sin resa från Sverige till Kina. Följ med genom heta öknar och över iskalla bergspass, genom länder som Iran, Turkmenistan och Tadzjikistan. 

Bjud med dina vänner - alla är välkomna att delta!

Vi ses på Zoom!

Digital cykelträff

I början av 2021 tog Göte­borgskretsen initiativ till en ny typ av medlemsakti­vitet – en Digital Cykelträff. De hade bjudit in Cykelfrämjandets tidigare ordförande Lars Strömgren för att prata cykling via Zoom en vardagskväll i februari. Konceptet blev väldigt uppskattat och kansliet har därför fortsatt att ordna digitala cykelträffar för våra medlemmar runt om i landet. Maila till [email protected] och berätta vilket ämne du önskar att vi tar upp på av våra träffar.