Digital Cykelträff

En onsdag i månaden klockan 19–21 bjuder Cykelfrämjandet in till digital cykelträff via Zoom. Här tar vi upp olika ämnen som intresserar våra medlemmar, medarbetare och förtroendevalda.
Har du missat eller vill du se om en tidigare digital cykelträff? Längre ner på sidan hittar du några av Cykelfrämjandets digitala cykelträffar.

Image


DIGITAL cykelträff 15 juni: cykelaktivism OCH LÅNGSIKTIG CYKELPOLITIK

Datum: Datum kommer

Tid: 19.00 - 21.00

Anmälan till Digital cykelträff: Kommer här

Under kvällens digitala cykelträff pratar vi om cykelaktivism som handlar både om att klippa buskar och driva långsiktig cykelpolitik. Jon Jogensjö från Cyklandeombud berättar om olika metoder för skapa bättre lokal cykelinfrastruktur. 

Anna Gros från organisationen Protect Our Winters (POW) berättar om deras cykel tour genom Sverige vid namnet Utelandet 2022. Turen börjar i Halmstad den 27 juni och avslutas i Kiruna 22 juli. Syftet är att göra klimatet till den viktigaste valfrågan i höst.

Bjud med dina vänner - alla är välkomna att delta! Vi ses på Zoom!


tidigare digitala cykelträffar


Har du missat eller vill du se om en tidigare digital cykelträff?
Här hittar du Cykelfrämjandets digitala cykelträffar från 2022.

Lobbyskola: Hur påverkar vi politiken i en mer cykelvänlig riktning? (Maj 2022)
Lars Strömgren, Cykelfrämjandets förre detta ordförande och engagerad i hållbar mobilitet, delar med sig av sina egna erfarenheter, tipsar om olika påverkansmetoder och ger några lyckade exempel på lobby-arbete inom cykelområdet.

Cykelpolitik: rörelser, strategier och visioner inom svensk cykelaktivism (April 2022)
Dag Balkman, docent och lektor i genusvetenskap vid Örebro universitet, har studerat  cykelaktivism i Sverige och då specifikt tittat på Cykelfrämjandet, Ghostbikes och Cykelmaffina. Här är några av de frågor som diskuteras: Vilka konkreta tillvägagångssätt och strategier baseras aktivismen på? Hur förstår aktivister och cykelförespråkare cykling och cyklisters position i trafiken? Vi får också se exempel på cykelaktioner från Kristianstad och diskuterar vilka metoder som är mest effektiva för ökad cykling och hållbar mobilitet i samhället. 

Stigcykling/MTB på Cykelfrämjandet (Mars 2022)
Stefan Lönngren, projektledare på Cykelfrämjandet, berättar om sitt drömjobb där han får möjlighet att arbeta med stigcykling
för barn och unga med NPF. Vi får också höra Hans Stoops, projektledare på Cykelfrämjandet och stigcyklist, berätta om hur man bygger hållbara cykelleder.  

Hur cyklar man till andra sidan jorden? (Februari 2022)
Äventyrscyklisterna och författarna Kornelia Thörn och Robin Lyne berättar om sin resa från Sverige till Kina under Cykelfrämjandets digitala cykelträff. Följ med genom heta öknar och över iskalla bergspass, genom länder som Iran, Turkmenistan och Tadzjikistan.

Cyklingens historia (Januari 2022)
Historikern Henrik Höjer ger oss en inblick i historien från de första försöken att bygga en cykel på 1810-talet till 2020-talets elcyklar.

 



Digital cykelträff

I början av 2021 tog Göte­borgskretsen initiativ till en ny typ av medlemsakti­vitet – en Digital Cykelträff. De hade bjudit in Cykelfrämjandets tidigare ordförande Lars Strömgren för att prata cykling via Zoom en vardagskväll i februari. Konceptet blev väldigt uppskattat och kansliet har därför fortsatt att ordna digitala cykelträffar för våra medlemmar runt om i landet. Maila till [email protected] och berätta vilket ämne du önskar att vi tar upp på av våra träffar.