Cykelturveckan

40 års jubileum för Cykelturveckan - i Leksand!

Cykelturveckan har varit en central del av Cykelfrämjandets verksamhet i nu 40 år! Upplägget har ändrats över åren men konceptet är detsamma! Cyklister, medlemmar, vänner och nyfikna samlas på nya orter varje år för att cykla och upptäcka i gemenskap. 

4-10 augusti 2024 kommer CTV att cykla runt i Leksand med omnejd! Vi kommer att samarbeta med Leksand Folkhögskola, och även dela cykelglädjen med Leksands lokala cykelevenemang Leksandrundan som pågår samma vecka! 

Anmälan öppnar den 31 januari. Mer information kommer!


Anmälan är stängd


Image

Leksands Folkhögskola
Foto: Wigander foto

STARTAR OM


Det här är Cykelturveckan


Turer genom somriga landskap, gruppens gemenskap och nya upplevelser varje dag. Under veckans cykelturer kommer du att få ta del av såväl natursköna cykelleder och storslagna vyer som lokal kultur och spännande smakupplevelser. På kvällarna erbjuds flera sociala tillställningar och underhållning av olika slag. Ta med dig vännerna, familjen eller partnern på en härlig cykelsemester eller varför inte åka på egen hand och träffa nya bekantskaper? Du kan välja att vara med hela veckan eller enstaka dagar. Som medlem i Cykelfrämjandet får du rabatterat pris vid anmälan. 

Sedan 1983 har Cykelturveckan varje sommar samlat hundratals cykelglada seniorer och andra som vill upptäcka Sverige på cykel. Tidigare har evenemanget hållits i bland annat i Rättvik, Halmstad och Ulricehamn. I år är det alltså Vadstenas tur. När Cykelturveckan firade 25-årsjubileum 2007 gjordes ett jubileumsmagasin. Här kan du läsa en digital version av jubileumsmagasinet.


Image


Program


Mer information kommer.

 

 

 

 

 

 PRIS & ANMÄLAN


Deltagaravgift:


Mer information kommer.

 

 Boendepaket

Det kommer gå att boka rum på Leksands folkhögskola.

Bokning av boende på Leksands folkhögskola sker endast via Cykelfrämjandet, detta görs i samband med att du anmäler dig till cykelturveckan. 

I boendepaketet ingår: 

Rum 


Måltider

 


Avbokningsregler

Mer information kommer.Boende på egen hand: 

Önskar du ordna boende på egen hand finns flera alternativ i Leksand.

Mer information kommer.MER information


Hitta hit

Leksand Folkhögskola ligger på gångavstånd till centrum och nära en badstrand. 

HYRA CYKEL

Önskar du hyra cykel gör du detta på egen hand.

CYKELTURER

Det erbjuds en kortare och en längre tur varje dag (förutom onsdagen). Vi erbjuder möjlighet att cykla med guide eller att följa turerna digitalt via smartphone eller cykeldator.

Mer detaljerad information om veckans cykelturer och övriga aktiviteter kommer fyllas på här.
 

Kontakt

Vid frågor, kontakta projektledare Alice Wästberg, [email protected]Anmälan är stängd