Cykelturveckan

Ta en hållbar och hälsosam semestervecka och upptäck Ulricehamn på cykel! Årets Cykelturvecka bjuder på mängder av natursköna cykelturer, storslagna vyer och spännande smakupplevelser för alla åldrar och nivåer. Image

Foto: Jonas Ingman/vastsverige.com


Cykelturveckan i Ulricehamn 2022
3-8 juli


STARTAR OM

Det är Ulricehamn som tillsammans med Cykelfrämjandet står värd för årets Cykelturvecka 3–8 juli 2022. Veckans cykelturer ger dig möjlighet att ta del av allt Ulricehamnstrakten har att erbjuda och kvällarna bjuder på en rad trevliga aktiviteter och evenemang. En vecka av cykelglädje för både entusiaster och nybörjare!

För hundratals medlemmar i Cykelfrämjandet är Cykelturveckan sedan 1983 en stor höjdpunkt på året. Tidigare har evenemanget hållits ibland annat i Kristianstad, Halmstad och Rättvik, men i år är det alltså Ulricehamns tur.

Under veckans fyra cykelturer kommer du att få ta del av såväl natursköna cykelleder och storslagna vyer som lokal kultur och spännande smakupplevelser. Ta med dig vännerna, familjen eller partnern eller varför inte åka på egen hand och träffa nya bekantskaper? Du kan välja att vara med hela veckan eller enstaka dagar.

Läs mer om Cykelturveckan i Ulricehamn här.

Cykelturveckan arrangeras i samarbete med:

ImageImage
Image

Foto: Jonas Ingman/vastsverige.comProgram


Söndag 3 juli

Invigning.

Måndag 4 juli

Ätradalsturen / Kulturvägen cirka 30, 50 & 70 km.
Denna dag kommer befinna sig i de norra delarna av Ulricehamns kommun. Du kommer utmed vägen kunna stanna och upptäcka Ekhagens forntidsbyUlricehamnsBygdens MotorMuseum samt Gadda Kvarn. Ett perfekt stopp för er som är fikasugna är Basta Kvarn. Här finns det god glass och hembakat kaffebröd. I Timmele erbjuds det också flera intressanta sevärdheter så som Timmele miniby, Gästgifvaregården i Timmele och Hålvägarna i Timmele.

Pianokväll
.

Tisdag 4 juli

Söderturen / Turen runt sjöarna cirka 30, 50 & 70 km
Under den andra dagen av cykelturveckan kommer du få chansen att cykla runt och besöka de berömda Gårdarna runt sjön. Dessa vackra herrgårdar som Birgit TH Sparre gjorde berömda genom sina romarer med samma namn. Några av dessa är Källebacka, Hofsnäs Herrgård, Åsundsholm och Torpa stenhus

Utmed vägen kommer du även cykla förbi det riktigt mysiga kaféet och gårdsbutiken Hemma på Källebacka (det ligger precis intill herrgården Källebacka ), Café Sjöparken som ligger vackert vid Sämsjön i Vegby, Finnekummla kyrka, Gärsbo Kvarn, och Rude Kulle. Vill du stanna och shoppa är Gällstad perfekt för alla i familjen. 

Allsångskväll.

Onsdag 7 juli

Aktivitetsdag, picknick och utomhusbio.

Torsdag 7 juli

Österturen / Änglagårdsturen 30, 50 & 70 km
Inspirerad av onsdagens filmvisning beger du dig runt i Änglagårdsbygden. Vem har inte sett de klassiska filmerna om Fanny och Zac som återvänder till Änglagård och bygden med de pittoreska vägarna, husen och sjöarna. Nu får du njuta av detta landskapet som du sett på filmduken. Änglagårdsfilmerna är alla inspelade här och det var just denna trakt i Ulricehamn som inspirerade Colin Nutley till filmerna om Änglagård.

Du har även chansen att stanna och ta en fika eller kanske en glass på EJ Farm GlassfabrikBasta kvarn Kafé, eller Årås Kvarn.

Dansbandskväll.

Fredag 8 juli

Västerturen  cirka 30, 50 & 70 km
Tredje cykeldagen kan du cykla runt på det som kallas "affärsgatan mitt ute i grönskan". Här är trakten berömd för alla sina mysiga gårdsbutiker med lokalproducerade hantverk, delikatesser och råvaror. Mer om dessa kan du läsa i Taste the Countryside.

Oavsett vart du stannar få du en unik upplevelse. Här hittar du handgjord choklad hos Alboga choklad, fina kaféer hos tex Grovare Evenemang & Cafe eller stanna till på gårdsbutikerna som Galtholmens gårdsbutik och Textil i Od.

 

Veckan avslutas med en gemensam avslutningsmiddag.PRIS & ANMÄLAN


Pris

Om du anmäler dig till hela veckan:
Medlem i Cykelfrämjandet 1250 kr
Övriga 1700 kr
Barn (t.o.m 16 år) 500 kr
Avslutningsmiddag 300 kr (begränsat antal deltagare)
Aktiviteter Pianokväll, allsångskväll och dansbandskväll - bokas separat. Aktiviteter på onsdagen (en aktivitet/deltagare, begränsat antal platser) bokas fr.o.m 3 juli hos arrangören. 


Om du anmäler dig till enskilda dagar
Medlem i Cykelfrämjandet 325 kr per dag
Övriga 450 kr per dag
Avslutningsmiddag 300 kr (begränsat antal deltagare)
Aktiviteter Arrangemang på kvällarna bokas separat. Aktiviteter under onsdagen endast för anmälda till hela veckan.

Anmälan

Anmäl ditt deltagande nedan, senast 1 juni.

Är du medlem i Cykelfrämjandet behöver du logga in med den e-postadress du angett för ditt medlemskap. Om du inte kommer ihåg ditt lösenord, eller om det är första gången du loggar in, klicka på Glömt lösenord?

Är du inte medlem i Cykelfrämjandet klicka på Anmäl dig som externt företag eller person.

Vid frågor om anmälan eller medlemskap skriv till [email protected] eller ring 072-228 73 00 (onsdagar och fredagar kl 9:00-11:00).

För att uppdatera dina uppgifter logga in på Mina sidor.

Bli medlem i Cykelfrämjandet här
– det lönar sig!MER information


Mer information

Du hittar mer information om cykelturveckan på Ulricehamns sida. Sidan uppdateras löpande.

Detaljerat program: Cykelturer och aktiviteter
Boende: Bo bra i Ulricehamn, hitta Ledig logi
Hyra cykel: Cykeluthyrning 
Resa: Hållbara resor i Västsverige

 

Kontakt

Vid frågor om program och innehåll läs på Ulricehamns sida eller kontakta Ulricehamns turistbyrå via [email protected] eller telefon 0321-59 59 59.

Cykelturveckan 2022 arrangeras av Näringsliv Ulricehamn tillsammans med Cykelfrämjandet Riks, Cykelfrämjandets ortskrets i Sjuhärad och Turistrådet Västverige.