Cykelturveckan

Vill du ha en klimatsmart semestervecka fylld av nya upplevelser och intryck är Cykelturveckan något för dig.

Image

Det är Ulricehamn som kommer stå värd för den klimatsmarta Cykelturveckan 26–31 juli. Cykelfrämjandet skapar tillsammans med aktörer i Ulricehamn en vecka full av cykelglädje, som med sitt breda utbud riktar sig både till cykelentusiaster – och nybörjare – i alla åldrar.

OBS! Vi måste tyvärr meddela att med anledning av coronautbrottet blir
Cykelturveckan 2021 inställd. Nu planerar vi istället för 2022 som eventuellt kommer att äga rum i Ulricehamn. Hoppas vi ses då!

För hundratals medlemmar i Cykelfrämjandet är Cykelturveckan sedan 1983 en stor höjdpunkt på året. Tidigare har evenemanget hållits ibland annat i Kristianstad, Halmstad och Rättvik men i år är det alltså Ulricehamns tur.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera Ulricehamn som värdkommun för Cykelturveckan 2020. Vi är övertygade om att det stora utbudet av kultur- och naturupplevelser i området, goda cykelförutsättningar och ett stort engagemang från kommunen kommer bidra till en stor upplevelse för alla deltagare, säger Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet.

I Europa är cykelturism en miljardindustri och enligt en rapport från Tillväxtverket har Intresset för cykelturismen ökat även i Sverige under de senaste åren.

– Cykelturveckan är ett populärt arrangemang både för internationell och nationell publik. Vår målsättning är att även attrahera många deltagare från närområdet, i alla åldrar, säger Lars Strömgren.

Ett smakprov av Ulricehamn och Sjuhäradsbygden

Årets evenemang anordnas i samarbete med Näringsliv Ulricehamn, Ulricehamns kommun och andra aktörer i området och det kommer att erbjudas cykelrundor som ger kultur-, natur- och matupplevelser längs vägen. Från värdstadens sida är förväntningarna höga:

– Det känns jättekul! Deltagarna kommer att få se och uppleva Sjuhäradsbygden och den härliga natur vi har, de cykelleder som vi erbjuder och de fantastiska entreprenörer och besöksmål som finns i trakten, säger Helena Haglund, Turistchef Ulricehamn.

Klimatsmart semester för hela familjen

I takt med det ökade intresset för miljö och hälsa har cykelturism blivit allt populärare runt om i världen och som en del i detta ger Cykelturveckan möjlighet att upptäcka och utforska en del av Sverige. Evenemanget vänder sig till såväl barnfamiljer som kompisgäng och rutinerade cykelentusiaster och deltagarna kan vara med hela veckan eller cykla enstaka dagar.

FAKTA/Cykelturveckan

Datum: 26–31 juli. Obs! Evenemang inställt.

Pris:

  • Medlem i Cykelfrämjandet 1 350 kr
  • Ej medlem 1 800 kr
  • Barn (upp till 16 år) 500 kr

BOKA
Boka din vecka här.
Boka boende här.

INFORMATION
Mer info hittar du här.

Om evenemanget blir inställt på grund av pågående coronautbrott
Med anledning av coronautbrottet är det nu många evenemang som ställs in runt om i landet. Vi följer utvecklingen och tar ett beslut i början av maj om huruvida vi kan genomföra Cykelturveckan som planerat eller inte. Vi hoppas givetvis kunna genomföra evenemanget som planerat men kommer inte att ta några risker och följer de riktlinjer som finns.

Ni som anmäler er får givetvis hela anmälningsavgiften återbetald vid inställt evenemang.