Cykelkurser

Vill du kunna cykla till jobbet eller till studierna? Ta en cykeltur med familj eller vänner? Eller kanske lära dig att cykla för att kunna söka jobb inom till exempel hemtjänsten eller på posten? Häng med på en av våra cykelkurser för vuxna! 

"Det är skönt att cykla, man känner sig fri! Man får mer kondition. Att vara med andra betyder jättemycket, jag har fått många nya kompisar via cyklingen!" - Deltagare i Gårdsten, Göteborg.

Image

Så här fungerar en cykelkurs

Har du aldrig cyklat eller kan du redan cykla lite grann? Våra cykelkurser för nybörjare är till för dig! Våra cykelkurser riktar sig främst till vuxna men även ungdomar från och med 13 år är välkomna! Kurserna brukar vara på minst 6 tillfällen à 2 timmar, men det kan variera lite beroende på i vilken stad du går kurs. 

Som nybörjare på en cykelkurs är man under ledning av våra instruktörer där man till en början lär sig att hantera en cykel på ett tryggt sätt i ett område utan trafik. Cyklar och hjälmar finns att låna – men ta gärna med en egen om du har. Ta kläder som du lätt kan röra dig i och praktiska skor, exempelvis joggingskor/sneekers.

Genom att du går kurs med oss blir du medlem i vår förening, vilket ger dig tillgång till vår olycksfallsförsäkring, både under kursen men även när du sedan fortsätter cykla själv! Läs mer om olycksfallsförsäkringen här. 

Datum och plats

Klicka på staden för att se vilka kurser som erbjuds nära dig. 

Här kommer en liten film där du kan se hur en cykelkurs brukar gå till.

 

Vill du gå en kurs på en annan ort, som inte finns i listan?
 
Kontakta frihetpacykel@cykelframjandet.se så försöker vi hjälpa dig.