Nybörjarkurser i Stockholm

Välkommen att lära dig cykla i Stockholm!

Cykelfrämjandet tycker att det är en självklarhet att alla – stora som små – ska få chansen att lära sig cykla. Under vår verksamhet Frihet på cykel anordnar vi därför cykelkurser för nybörjare, alltså dig som aldrig har cyklat eller bara testat att cykla.

Utöver cykelkurser för nybörjare finns det möjlighet att delta i aktiviteter som utflykter och cykelmekkurser och andra aktiviteter. Skrolla ner och läs mer!

"Jag kände mig jätteglad att jag lärde mig cykla, jag känner mig tryggare. Nu när jag kan cykla vill jag ta körkort. Jag ska söka jobb på hemtjänsten, så även om jag nu inte kan köra bil nu så har jag cykeln." - Deltagare cykelkurs

Image


Cykelkurser

  • För att anmäla dig på kursen behöver du vara över 13 år gammal.
  • Du lånar cykel och cykelhjälm på plats.
  • Det du behöver är bekväma skor och bekväma kläder.
  • Du behöver delta alla dagar på kursen för att kunna lära dig cykla.
  • Deltagare på våra cykelkurser för nybörjare får ett års gratis medlemskap i Cykelfrämjandet som bland annat innebär att du är försäkrad vid cykelolyckor.

Erbjudande till dig som är anställd för Region Stockholm: Halva priset på cykelkurser på valfri plats inom regionen om du är medlem i Region Stockholms Idrotts- och Friskvårdsförbund. Bli medlem här: https://regionstockholmsif.se/. Mejla sedan till frihetpacykel@cykelframjandet.se för att boka cykelkurs för nybörjare.

Klicka på området där du vill lära dig cykla för att se när vi erbjuder cykelkurser för nybörjare:
Utflykter

Vi organiserar regelbundna utflykter under vår, sommar och höst. Utflykterna är olika långa och varierar i svårighetsgrad. De startar och slutar vid en av våra kursplattformar och har ett lugnt tempo så att alla kan känna sig trygga. Vi brukar ta en fika mitt i för att vila och umgås. Möjlighet att låna hjälm och cykel finns i mån av plats. Både barn och vuxna är välkomna att delta på våra utflykter. Utflykter brukar vara max 3 timmar. 

Du behöver kunna cykla och ha gärna med egen cykel. Alla som deltar behöver använda hjälm. Det är gratis att delta.
Cykelmekkurser

Cykelfrämjandets verksamhet Frihet på cykel  erbjuder en grundläggande mekkurs. Du lär dig hur du tar hand om din cykel för att den ska må bra och leva länge. Du får cykeln som du mekar med. 

Ni kommer att gå igenom hur:

- man lagar en punktering (byter slang/däck) 
- vi smörjer kedjan på bästa sätt 
- justerar bromsar 
- justerar växlar 

Andra cykelaktiviteter

Utöver cykelkurser för nybörjare finns det möjlighet att delta i följande aktiviteter.


Kan du redan cykla eller har lärt dig cykla på våra tidigare cykelkurser? Då kan du hjälpa andra genom att anmäla dig till att bli instruktör! Fyll i anmälan här: Bli Cykelinstruktör

Kontakt för frågor:
 
Mejla till frihetpacykel@cykelframjandet.se eller skicka ett SMS till 070-246 12 21