Nybörjarkurser i Göteborg

Vill du kunna cykla till jobbet eller till studierna? Ta en cykeltur med familj eller vänner? Eller kanske lära dig cykla för att kunna söka ett speciellt jobb? Häng med på en cykelkurs!

Kurserna riktar sig till dig som aldrig suttit på en cykel förut och till dig som kan cykla lite grann. Kursen är för vuxna och ungdomar från 13 år. 

Cykelkurserna i Göteborg planeras i nuläget löpande mellan maj och september på våra olika plattformar. Obs! Intresset för våra cykelkurser har varit stort! Detta innebär att platserna på de flesta plattformar redan är fulla men skriv gärna upp er på vår intresselista inför nästa år eller vid mån av plats! Skriv upp er här: Intresseanmälan

Vi anordnar kurser på följande platser i Göteborg:

  • Bergsjön
  • Gårdsten (läs mer om projektet Hela Gårdsten Cyklar)
  • Tynnered
  • Norra Biskopsgården
  • Hammarkullen
  • Hjällbo

OM KURSEN

Som nybörjare på en cykelkurs är man under ledning av våra instruktörer där man till en början lär sig att hantera en cykel på ett tryggt sätt i ett område utan trafik. Cyklar och hjälmar finns att låna – men ta gärna med en egen om du har. Ta kläder som du lätt kan röra dig i och praktiska skor, exempelvis joggingskor/sneekers.

Som deltagare ingår medlemskap i Cykelfrämjandet vilket innebär att du är försäkrad vid cykelolyckor.

Kan du redan cykla eller har lärt dig cykla på våra tidigare cykelkurser? Då kan du hjälpa andra genom att anmäla dig till att bli instruktör! Fyll i anmälan här: Bli Cykelinstruktör

kontakt

För mer information eller frågor, kontakta:
[email protected]