Bli cykelinstruktörVill du vara med och lära vuxna att cykla? Våra cykelkurser riktar sig till vuxna men även ungdomar från och med 13 år är välkomna. Våra deltagare har ofta aldrig fått möjligheten att lära sig cykla och kurserna fylls av hejarop och skratt.

 

"Det var rörande att träffa dem som väljer att engagera sig volontärt och som lägger sin tid på att lära oss att cykla. Stort tack!" - Megdelawit, lärde sig att cykla 2018.

Image


Vi söker dig som


  • vill engagera dig i något meningsfullt 
  • tycker om att cykla 
  • tycker om att instruera och leda andra 
  • har god ansvarsförmåga

Baskunskaper i cykling räcker – det viktigaste är att du tycker om att hjälpa andra.

Allmän information om kurserna

Kurserna utgörs av både praktiska och teoretiska moment och som instruktör är du med och lär ut, stöttar och peppar deltagarna. Vi använder oss av en pedagogisk metod där vi sänker sadeln och tar av pedalerna så att cykeln blir som en "springcykel" så att deltagarna kan träna självständigt på balans. Som instruktör behöver du med andra ord aldrig springa bakom och "hålla i" utan din främsta uppgift är att vara ett stöd för deltagarna och uppmuntra dem att fortsätta träna. 

En cykelkurs omfattar 6-10 träningstillfällen à 2 timmar. Vanligtvis går cykelkurserna på två vardagskvällar i veckan (t.ex. kl. 17.30-19.30) under sammanlagt 3-5 veckor. Du bestämmer själv i hur hög grad du vill engagera dig! 

Anmäl ditt intresse

Klicka på orten där du vill engagera dig och fyll i formuläret så tar vi kontakt med dig!

Som en första introduktion bjuder vi sedan in dig till en av våra digitala volontärutbildningstillfällen.

Digital volontärutbildning

Tid: 17:30-19:30
Datum: onsdag 17 maj, tisdag 20 juni, torsdag 20 juli eller måndag 21 aug

Under detta utbildningstillfälle lägger vi grunden för den bas en volontär på Cykelfrämjandets cykelkurser för nybörjare behöver ha. Vi pratar om upplägg, metod, förutsättningar, uppgifter och åtaganden. På de digitala utbildningstillfällena kan du vara med, oavsett var i landet du befinner dig. Utbildningen är interaktiv, alla typer av frågor uppmuntras.

Kunskapsbanken

I kunskapsbanken samlar vi all information som du som instruktör behöver, inklusive kursmaterial. Är du redan volontär så har du tillgång till kunskapsbanken. Fråga projektledaren i din stad om lösenordet.

Vill du bli volontär på en annan ort, som inte finns i listan?
 
Kontakta [email protected] så ser vi om det finns aktiviteter nära dig!