Cykelkurser för nybörjare

Vill du kunna cykla till jobbet eller till studierna? Ta en cykeltur med familj eller vänner? Eller kanske lära dig att cykla för att kunna söka jobb inom till exempel hemtjänsten eller på posten? Häng med på en av våra cykelkurser för vuxna!

Cykelfrämjandet tycker att det är en självklarhet att alla – stora som små – ska få chansen att lära sig cykla. Under vår verksamhet Frihet på cykel anordnar vi därför cykelkurser för nybörjare runt om i landet. Forskaren Charlotte Hagström sammanfattar vad kursen handlar om i sin studie: Att balansera på två hjul- en etnologisk undersökning av cykelkurser för vuxna inom projektet Frihet på cykel.

” Att lära sig cykla innebär också att rummet vidgas och världen blir större, såväl bildligt som bokstavligt. Det är förenat med många känslor och upplevelser: det är glädje, lycka och stolthet, det är upplevelser av oberoende och självständighet, det är frihet på cykel.”

Årets kurser kommer enligt nuvarande planering igång under senvåren (slutet av maj). Vi lägger ut aktuella datum för kurserna här på vår webbsida när de är satta, troligtvis i mars. 

Kurserna riktar sig till dig som är 13 år och uppåt och finns på följande orter:

Vill du gå en kurs?
Vill du gå en kurs på någon av dessa orter eller någon annan? Kontakta oss så försöker vi hjälpa dig. 
Mejla oss: [email protected] eller skicka ett SMS till 070-246 12 21

OM cykelkurserna

Cyklar och hjälmar finns att låna – men ta gärna med en egen om du har. Ha på dig kläder som du lätt kan röra dig i och praktiska skor, exempelvis joggingskor/sneakers.

Obs! Som deltagare ingår medlemskap i Cykelfrämjandet vilket innebär att du är försäkrad vid cykelolyckor.

Vill du bli instruktör?

Vi söker dig som vill vara med och sprida cykelglädje! Läs mer.