Vintercyklingsveckan 2023

Vintercyklingsveckan 2024

Den 5–11 februari firade vi årets vintercyklingsvecka med tips och pepp kring vintercykling! Dessutom genomförde vi en fototävling på Instagram med möjlighet att vinna en cykel från Unicykel. Vinnarna hittar du i våra sociala kanaler. Häng med och #vintercykla2024 du med!

Vi på Cykelfrämjandet tycker att cykeln är det bästa transportmedlet året runt – även när vintern gjort sitt intåg. Den 5–11 februari firade vi tillsammans med Svensk Cykling årets vintercyklingsvecka för att uppmuntra fler att testa vintercykling. Vi delar med oss av tips, inspiration från andra vintercyklister och tävlar ut cykelpriser! Läs mer om tävlingen längre ner på sidan.


Image

Vintercykla smidigt & säkert!

Med rätt utrustning på cykeln och kroppen så behöver varken mörker, kyla och halka vara något hinder för att trampa på under vintern. Ta del av vår guide här!

Image

Tips för en vinterfin cykel

Med vintern kommer inte bara härligt krispiga vinterdagar och snö. Vi får även hantera en del smuts och lera. Vår egen husmekare tipsar om hur du håller hojen vinterfräsch.


TÄVLINGEN 2024 AVSLUTAD - VINNAREN PRESENTERAS SNART

Image

DELA DIN BÄSTA VINTERCYKLINGSBILD – VINN EN CYKEL!

Delad cykelglädje är den bästa cykelglädjen! På Cykelfrämjandet tror vi starkt på att inspireras av varandra. Därför tävlar vi ut en cykel från Unicykel till den som delar den bästa och mest inspirerade vintercyklingsbilden. Här är allt du behöver veta om tävlingen och priserna.


Hur tävlar jag?

  • Ge dig ut på en vintrig cykeltur och glöm inte kameran!
  • Dela din bästa vintercyklingsbild i ett inlägg på Instagram tillsammans med en rad om vad du tycker är det bästa med vintercykling. Använd #vintercykla2024 och tagga @cykelframjandet_sverige i bilden. *
  • Följ @cykelframjandet_sverige på Instagram och inspireras av andras vintercyklingsbilder!
  • Sista dagen att delta i tävlingen är den 11 februari. Efter det utser vi vinnarna som meddelas via Instagram.
  • Ditt konto behöver vara publikt för att du ska kunna delta i tävlingen.
  • Ta del av övriga tävlingsvillkor här.

*Genom att delta i tävlingen godkänner du att bilden kan återpubliceras i Cykelfrämjandets kanaler tillsammans med ditt namn och/eller namnet på ditt Instagram-konto.

 

Vad kan jag vinna?

Image

FÖRSTAPRIS
En cykel av modell Nishiki City 501 med hög ram till ett värde av 11 995 kr. Cykeln är ett bidrag från svenska Unicykel. Läs mer om cykeln här. Du får också ett medlemskap i Cykelfrämjandet under 2024 (värde 295 kr)! Är du redan medlem så kan du ge bort medlemskapet!

ANDRAPRIS
Den smarta hjälmen Lumos Kickstart från Bulten Bike till ett värde av 1990 kr, samt medlemskap i Cykelfrämjandet under 2024 (värde 295 kr). Du som har ett medlemskap för året kan istället ge bort ett till någon annan. Läs mer om hjälmen här. 

TREDJEPRIS
Den heltäckande stöldskyddsmärkningen SmartDNA / ISR från Smartsand värde 765 kr, här kan du läsa mer om tredjepriset. Du vinner också ett medlemskap i Cykelfrämjandet under 2024 (värde 295 kr). Har du redan ett medlemskap för året kan du såklart ge bort det till någon. 


bidrag i tävlingen #vintercykla2024

Mer vintercyklingspepp!


Image

Att vintercykla är inte svårt!

Annika är egenföretagare och "greenfluencer­". Hon är också inbiten vintercyklist och använder stolt sin ”tantcykel” året om: "vinterdäck är ett måste". Läs hennes tips om vintercykling.

Image

Winter bike to work day

Den 9 februari firas den internationella cykeldagen "Winter Bike To Work Day" där cyklister över hela världen trampar till jobbet. Läs mer här!Vintercyklingsveckan är ett samarbete med Svensk Cykling.

Cykelkärlek året runt

Vi arbetar för ett bättre Cykelsverige där fler cyklar mer, året runt och i hela landet. Kom med i cykelgemenskapen du också!