Webinarium om utveckling av Cykelturism på EU-nivå

Johline LindholmCykelturism, Nyheter

Visste du att Sverige har 4 europeiska cykelrutter som löper 5000 km mellan fjällen i Lappland till Skånes sandstränder? EuroVelo är för många fortfarande en okänd rekreationsmöjlighet, och för företagare längs rutten också en oupptäckt affärsmöjlighet. Välkommen till ett webinarium om hur utveckling av cykelturism på EU-nivå ser ut och vilka möjligheter det kan innebära!

Den 26 mars kl 10.00 har du möjlighet att följa med på en virtuell rundtur genom EuroVelo-cykelrutterna och få lära dig mer om arbetet med att utveckla cykelturism i Östersjöregionen på både nationell och transnationell nivå.

Var med och ta del av konkreta tips och strategier från våra talare kring att öka cykelturismen och stärka lokala små och medelstora företag inom näringslivet längs EuroVelo. Webinariet genomförs i samarbete med Interreg projekten Baltic Biking Upgrade och Bike Across the Baltic där Cykelfrämjandet är projektpartners. Båda projekten syftar till att på olika sätt boosta cykelturismen genom att utveckla och arbeta med, små och medelstora företag längs cykelrutterna i Östersjöregionen.

Webinariet sker på engelska.

När? 26 mars, kl 10.00 – 11.30
Var? Digitalt
Anmälan? Anmäl dig till webinariet här.

Talare

Alexandra Fournier, European Cyclists’ Federation: Alexandra kickstartar evenemanget och kommer att ge en omfattande översikt över EuroVelo och cykelvänliga erbjudanden, samt reda ut den potential de har för turismutveckling i Östersjöregionen.

Henna Palosaari, Bikeland.fi: Som en uppföljning kommer Henna att fördjupa sig i ”Varför spelar cykelvänliga företag roll i utvecklingen av cykelturism?” och belysa det symbiotiska förhållandet mellan cykelvänliga företag och den blomstrande turistindustrin baserat på finsk praxis.

Birger Kjærbye, Onewaybiketours: Med ett praktiskt tillvägagångssätt kommer Birger att dela med sig av insikter om ”Hur gränsöverskridande cykeluthyrning kan hjälpa till att uppfylla potentialen hos EuroVelo-rutter”. Med utgångspunkt i praktiska framgångshistorier i Danmark kommer Birger att visa upp den påtagliga positiva effekten av ett praktikerorienterat tillvägagångssätt.

Välkommen!

Dela!