Malmö-Lund

Välkommen till Cykelfrämjandet
Malmö-Lund

Vi arbetar med att påverka beslutsfattare att skapa en cykelvänligare miljö i Sverige – vi är övertygade om att det är bra för miljön, folkhälsan och livliga stadsmiljöer! Vi arbetar ideellt för alla typer av cyklister; från snabba tävlingscyklister till barn som precis fått på de första stödhjulen.

Våra verksamheter

Vi påverkar beslutsfattare för en cykelvänligare miljö i Malmö och Lund. Det kan exempelvis handla om att arbeta för fler och bättre cykelvägar, säkrare cykelparkeringar, se till att snöröjning fungerar, eller skapa blandade och täta stadsmiljöer med kortare avstånd eftersom det gör att fler väljer cykeln som transportmedel.

Under sommarhalvåret har vi cykelutflykter med start från Stadsbiblioteket. Turerna finns här webben (nedan) samt i programbladet som skickas ut i början på året.

Som medlem stödjer du oss i vårt arbete och får dessutom flera förmåner, bl.a. en bra olycksfallsförsäkring och tidningen Cykling. Vi behöver ena våra röster och ha en stark ekonomi för att kunna fortsätta förändra.

Cykelkurser

I Cykelfrämjandet Malmö-Lund bedriver vi uppskattad cykelutbildning för vuxna i Nydala och i Rosengård under sommarhalvåret och i Kroksbäck under vinterhalvåret.

Förfrågningar och anmälan görs till projektledare Isabella Thöger: [email protected]

Vill du bli instruktör och lära andra att cykla?

Vi är i ett ständigt behov av personer som vill engagera sig som volontära instruktörer på våra cykelkurser så tveka inte att höra av dig till oss om du vill anmäla dig till en av våra instruktörsutbildningar! 

Kontakt: Isabella Thöger, [email protected] 

Följ vårt arbete för en cykelvänligare miljö på Facebook.

Aktuellt

Alla nyheter

Kalender

lördag 20 november
11:00 - 13:00 Planeringsdag
Inget evenemang hittades!

Styrelse

Image

Ordförande
Axel Pihl
E-post

Image

Vice ordförande
David Edman
E-post

Image

Sekreterare
Stig Svensson
E-post

Image

Kassör
Harald Andersson
E-post

Image

Medlems- och webbansvarig
Andreas Woxmark
E-post

Image

Suppleant
Georg Krüger
E-post

Image

Suppleant
Isabella Thöger
E-post

Image

Suppleant
Bodil Sonesson
E-post

 

Kontakt