Äntligen cykel på tåg Göteborg-Stockholm

GöteborgskretsenGöteborgskretsen

Cykelfrämjandets göteborgskrets välkomnar att det äntligen ska bli möjligt att ta med vanliga cyklar på tåg mellan Göteborg och Stockholm när Flixtrain börjar köra 6 maj. Att kombinera cykel med tåg ger snabba resor, frisk luft och möjlighet att använda restiden till något trevligt. Vi har framfört våra lyckönskningar till Flixtrain och hoppas att satsningen blir en framgång.

Sedan tidigare är det möjligt att ta med cykel på tåg på Öresundstågen Göteborg-Malmö-Köpenhamn, med Tågåkeriet Göteborg-Karlstad, och med alla Västtrafiks pendeltåg i göteborgsområdet. Det är också möjligt att ta med fällbara cyklar.

Flixtrains första vagnar till Sverige. Järnvägar.nu
Det innebär sannolikt att Flixtrain kommer att ha en vagn med handikapplatser och minst en vagn med utrymme för cyklar i varje tåg mellan Göteborg och Stockholm.

FlixTrain kommer till Sverige 2020. FlixBus

Tillägg: På länken nedan finns en karta som visar var det går att ta cykel ombord på tåg i Sverige. Kartan är aktuell 2022-03-30.

Cykel på tåg av Per Eric Rosén.

Dela!