Stor succé för Omtag på trafiksäkerhet

GöteborgskretsenGöteborgskretsen

Vi bjöd in Marjut Ollitervo från finska Cykelförbundet Pyöräliitto för att göra ett Omtag på trafiksäkerhet. Det var för två år sen, så det är hög tid att lägga upp filmen här på bloggen!

Efter föreläsningen i Göteborg blev Marjut intervjuad i affärstidningen Forbes, och hon skrev en textversion av föredraget som blev mycket uppskattad. Artikeln delades av Chris Boardman, som är guldmedaljör i cykling.

Ending Hostility Towards Cyclists More Important Than Hi-Vis Or Helmets, Argues Former Olympic Cyclist Chris Boardman. Forbes
Attacking the idea that personal protective equipment is statistically effective, that is. This is an idea that has recently been raised by Marjut Ollitervo, vice-chair of the Finnish Cycle Federation. She claims there are key differences between cultural safety and actual, measurable safety.

Rethinking Safety. Kaupunkifillari
Cycling is a solution to many things: health, pollution, noise, congestion, equality, accessibility and environmental issues. That’s why I want to promote cycling. But there is an issue that keeps coming in the way: Safety.

Du kan läsa alla våra inlägg om detta under etiketten OmtagPåTrafiksäkerhet.


Vi var lite nervösa inför föredraget, men det gick bra, och dagen efter var vi såhär glada. Till vänster Marjut Ollitervo, talare, och till höger Erik Sandblom, arrangör.

Dela!