EU-val

Vi älskar cykeln, och tycker att cykeln ska få stå i centrum - för folkhälsan, samhällsekonomi och klimatarbetets skull. Inte bara på Cykelns dag 3 juni - alla dagar! När Sverige backar i klimat- och miljöarbetet så ser vi tvärt om EU driva på för högre mål, skarpare regelverk och inte minst genom den historiska Cykeldeklarationen. Och EU pushar i sin tur Sverige. I och med deklarationen erkänner EU cykeln som ett centralt transportslag för omställningen - skriv under vår namninsamling för att uppmana Sverige att förverkliga deklarationen!

Din röst i EU-valet är viktig! EUs drivkraft för aktiv mobilitet avgörs av kandidaterna vi väljer och spelar varje röst för cykling roll. Så vad säger kandidaterna om cykelns roll i samhället? 


Image

Så tycker toppkandidaterna

EU har mål om väsentligt ökad cykling under de kommande åren. "Hur ska vi nå målen för ökad cykling?" Så svarade toppkandidaterna.


LÄS MER
Image

Tänk cykling när du röstar!

Läs vår ordförandes ledare från senaste numret av vår medlemstidning Cykling. "Söndagen den 9 juni är det EU-val. För det första: Gå och rösta! - EU har en väldigt stor påverkan såväl i Europa som här i Sverige."


LÄS MER
Image

Låt cykeln vinna EU-valet

I EU-valet är både partier och ledamöter friare än i riksdagen eller kommunen att driva genom egna hjärtefrågor. Läs krönikan av Mattias Godman från 2030-sekretariatet.


LÄS MER