Vill du känna glädjen av att lära andra cykla? Bli cykelinstruktör!

Kommer du ihåg den fantastiska känslan när du lärde dig att cykla? Vill du ge andra samma möjlighet? Genom att engagera dig som cykelinstruktör kan du få möjligheten att hjälpa fler att uppleva frihet på cykel. Du får gå en kostnadsfri instruktörsutbildning där du får lära dig mer om Cykelfrämjandets metod. 

Hitta datum och anmäl dig

Instruktörsutbildningar

Vi söker dig som:
– vill engagera dig volontärt
– tycker om att cykla
– vill engagera dig i något meningsfullt
– tycker om att instruera och leda andra
– har god ansvarsförmåga

Vi erbjuder:
– ett viktigt och meningsfullt uppdrag
– trevligt socialt sammanhang
– många glada skratt
– relevant utbildning

Kurserna innehåller både praktiska och teoretiska moment och som instruktör är du med och lär ut, stöttar och peppar deltagarna på deras väg mot ett cyklande liv. Kurserna bidrar till ökad mobilitet, självkänsla, ökade jobbchanser, bättre hälsa och en mer hållbar miljö. Du kan engagera dig på det sätt som passar dig!

Under 2019 kommer vi anordna ett antal instruktörsutbildningar. Behovet av instruktörer för våra cykelkurser är stort just nu då vi har många på kö till cykelkurserna. Anmäl dig till en rolig workshop och utbildning redan idag!

Som instruktör kan du välja mellan att vara huvudledare och då ansvara för en kurs, eller hjälpledare då du visar deltagarna vår metod för cykling, peppar och hjälper till med praktiska saker. Våra cykelkurser löper över 3 veckor, två gånger i veckan à 2 timmar. Bäst är förstås om du kan vara med under en hel kurs även om det inte är ett krav för att bli volontär.

Finns det inga utbildningar planerade i ditt närområde kanske du är sugen på att ta med dig kretsen och åka på en kurs i en annan del av landet.

Anmäl dig och läs mer här 

Vill du du veta mer om våra instruktörsutbildningar eller hur det är att vara cykelinstruktör? Mejla oss!
[email protected]

Frihet på cykel arrangeras med medel från Svenska Postkodstiftelsen