Strandpromenaden

Du har nu kommit till Varbergskretsen av Cykelfrämjandet. Som medlem i Cykelfrämjandet så tillhör man Varbergskretsen när man bor i Varberg med omnejd.

Cykelfrämjandet i Varberg är en ideel organisation, vilken har som mål att göra Varberg till en trivsam och aktiv cykelstad. Vi arbetar lokalt för att främja en bättre miljö, hälsa och säkerhet. Vi främjar både cykelturism och bättre villkor för cyklisterna.

Cykelfrämjandet arbetar med Varbergs kommun vad gäller cykling och tillhörande trafikfrågor, gång- och cykel-leder, reflexkampanjer och många andra frågor. Cykelfrämjandet är emellanåt remissinstans i dessa sammanhang.

Du är välkommen på våra olika arrangemang, se under Program och Cykelturer.

Följ vårt arbete för en cykelvänligare miljö på FACEBOOK

Vill du bli medlem.  Anmäl via denna länk


Cykla mera
Kroppen mår bra av cykling, det är en skonsam motionsform och bra sätt att hålla kroppen aktiv. Stadsmiljön mår också bra av cykling – varje gång du väljer cykeln istället för bilen, bidrar du till minskad biltrafik och mera trivsel. Cykeln bullrar inte och släpper inte ut avgaser.

Tillsammans
Vad är cykling för dig? Avkoppling, naturupplevelser, motion, tävling, familjeutflykter, frihet, semester, transport till och från arbetet. Oavsett vilket – cykling är ett rent nöje. Cykla på ett sådant sätt att andra inte utsätts för fara eller obehag.

Korta resor
Använd cykel istället för motorfordon.

TACK till sponsorerna 2019

image004

VBG Sparb

image003

 Justnu red

PROGRAM i samarbete med Studiefrämjandet