Cykelturism


Image

Cykelturbiblioteket

Cykelfrämjandets digitala cykelturbibliotek är utformat för att sprida cykelglädje till alla och få fler att ta cykeln ut i naturen och till olika besöksmål i Sverige. 

Läs mer!

Image

TBSBR

Trans Baltic Sea Bicycle Route var ett samarbetsprojekt för att påbörja arbetet med en cykelturistled mellan Stockholm och Polen, tvärs över Östersjön.


Läs mer!

Image

Samverkan och kunskapsutbyte inom cykelturism

Projektet "Cykling till och i naturen för alla åldrar“ är ett projekt för ökad samverkan och kunskapsutbyte för aktörer som utvecklar och driver cykelturism i Sverige.

 Läs mer!

Image

CYKELTURVECKAN

Cykelturveckan (CTV) är Cykelfrämjandets klimatsmarta sommarevenemang som varje år lockar till sig hundratals cykelsugna deltagare. 

 Läs mer!

Image

BIKE ACROSS THE BALTIC

Bike Across the Baltic (BAB) syftar till att utveckla cykelleden EuroVelo 10 som går genom alla nio länder i Östersjöregionen. Cykelfrämjandet är projektets svenska partner som samordnar arbetet med svenska aktörer. 

Läs mer!

Baltic Biking Upgrade

BALTIC Biking Upgrade

Baltic Biking UPGRADE (BBU) är ett projekt som syftar till att stödja små och medelstora företag längs den södra delen av Östersjöcykelrutten EuroVelo 10 – Baltic Sea Cycle Route.

Läs mer!

Image

Med Cykelturveckan som språngbräda - webbinarium 6 december 10-11.30

Cykelinspiration med Cykelturveckan! 

Cykelfrämjandet har sedan 1983 ordnat cykelturveckor på orter runtom i Sverige. Under Cykelturveckan ordnas cykelturer där deltagarna får njuta av lokal kultur och natur, och på kvällarna finns tid att umgås och ha gemensamma kvällsaktiviteter.  Veckan avslutas med en gemensam cykelrunda genom stadskärnan vilket brukar vara en extraminnesvärd upplevelse.

Cykelturveckan ordnas ofta med en folkhögskola som bas och gemensamt boende. Detta bäddar för stor social samvaro och övernattning i naturnära miljö. 

Vad finns det för möjligheter för en folkhögskola som står värd för Cykelturveckan? Vilka är de positiva effekterna och hur kan kursutbudet utvecklas med hjälp av erfarenheterna från värdskap av Cykelturveckan? 

Och kanske viktigast av allt: är det kanske just din folkhögskola som vill vara värd för Cykelturveckan 2025? 

Program
Kl. 10.00-10.10 Välkomna!
Anna Lindén, projektledare för cykelturism och långdistansleder, Cykelfrämjandet
Kl. 10.10-10.25 Vad är Cykelturveckan? Isabella Thöger, verksamhetschef, Cykelfrämjandet
Kl. 10.25-10.40 Cykelturveckan fick oss att satsa på cykelkurser! Fia Palmgren, Leksands folkhögskola, om att vara värd för Cykelturveckan och framtida planer på årlig sommarcykelkurs
Kl. 10.40-10.55 Frågestund
Kl.10.55-11.00 Wrap-up och på återseende!
Kl. 11.00-11.30 Digitalt eftersnack för dem som vill

Anmäl dig senast 5 december genom att klicka här

För frågor, kontakta anna.linden@cykelframjandet.se

Image

Enkätundersökning om cykelturism

4092 personer valde att svara på enkäten

Undersökningen har genomförts av Enkätfabriken på uppdrag av Cykelfrämjandet. Undersökningen är en del av Cykelfrämjandets projekt ”Cykling till och i naturen för alla” som syftar till att öka cykelturismen i Sverige. Enkäten handlar om cyklisters olika behov vid cykelsemester för att kunna ge en bättre bild av vad cyklister önskar och förväntar sig av besöksmål och boenden längs cykellederna.

Ladda ner enkätens resultat