Barn och ungas sviktande hälsa – Hur vänder vi trenden med aktiv mobilitet?

Madeleine RingvallNyheter

Trenden är tydlig: barn och ungas fysiska aktivitet minskar samtidigt som det psykiska välmåendet sjunker. Hur kan vi förbättra deras hälsa och välmående genom aktiv mobilitet? 

Onsdag 18 september bjuder Riksdagen Cykelnätverk in till seminariet “Barn och ungas sviktande hälsa – Hur vänder vi trenden med aktiv mobilitet”.  

När det psykiska och fysiska välmåendet sjunker ökar risken för sjukdomar såsom depression, diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Under seminariet lyfter vi hur Sverige kan stärka barnens hälsa, öka välmåendet och se till att Sverige lever upp till WHO:s rekommendationer.  

Våra inbjudna talare från forskningen, näringslivet och offentlig sektor kommer att ge oss insikt i hur det går att bryta stillasittandet. På plats finns bland annat Per Nilsson (rektor, Gymnastik- och Idrottshögskolan) som berättar om de senaste forskningsrönen, och Tony Grimaldi (VD, Cycleurope) som delar resultat från arbetet med en Svensk skolklassiker och rapporten ”Så får vi svenska barn att cykla igen”. Vi får också best practice från Luleå kommun i hur de har arbetat med att öka barns vardagsrörelse. 

Anmäl dig senast 10 september till lili.andre@riksdagen.se 

Tid och plats: Onsdag 18 september kl 10.00-11.30. Mittpoolen (Riksdagen) 

Varmt välkommen! 

Riksdagens cykelnätverk drivs av Cykelfrämjandet på uppdrag av Svensk Cykling och Svenska Cykelstäder. 

Dela!