Glädje och gemenskap på cykelkurs i Södertälje

Madeleine RingvallFrihet på cykel, Nyheter

Genom Frihet på cykel får kursdeltagare uppleva den frihet som cykling ger. Projektet gör det inte bara möjligt för fler att börja cykla, utan ger också volontärer och instruktörer glädje i att lära ut och stötta andra. Vår projektledare och instruktör Helena Haglöf delar med sig av sin upplevelse från en cykelkurs i Södertälje, och den starka gemenskapen och glädje som uppstår när deltagare och instruktörer upplever framgångar tillsammans. 

Våra instruktörer och volontärer arbetar tillsammans för att skapa en trygg och inspirerande miljö. Helena Haglöf, en av projektets engagerade instruktörer och projektledare, delar en minnesvärd upplevelse från en av kursens övningar, där koner placeras på 3–4 meters avstånd och deltagarna får öva på att manövrera mellan dem. En kväll på cykelkursen i Bergvik i Södertälje kom Helena tillbaka från en cykeltur utanför området och möter en deltagare som övat på att svänga med koner. När de möts så berättar deltagaren att det hittills inte har gått särskilt bra med övningen.   

Med uppmuntran guidade Helena deltagaren. Hon cyklade några varv för att visa och sedan var det deltagarens tur. Helena hejade på “En gång till!”. Och efter några försök klarade deltagaren att cykla mellan konerna uppfylld av självförtroende och med ett stort leende på läpparna.  

Det var så underbart att se hennes glädje och nöjda och stolta ansiktsuttryck efter att ha klarat det. Hennes barn hade stått och sett på och såg mäkta stolt ut. Att mamma övervann den här svårigheten går bara att ana vad det har för betydelse på flera plan, säger Helena. 

Frihet på cykel har hjälpt många att upptäcka den frihet och glädje som cykling kan ge. Projektet har inte bara skapat nya cyklister, utan också gett instruktörerna en chans att uppleva glädjen i att hjälpa andra.   

Som ledare är det viktigt för mig att deltagaren tar med sig känslan av att ha gjort framsteg. Tron på sig själv gör det lättare nästa gång, framgång föder framgång och tron kan försätta berg, avslutar Helena. 

Frihet på cykel fortsätter att rulla framåt, en deltagare i taget, och sprider gemenskap och glädje på vägen.

Vill du engagera dig som volontär för våra cykelkurser i Södertälje i år? Vi behöver fler instruktörer! Kontakta vår projektledare och instruktör Helena Haglöf via e-post: helena.haglof@cykelframjandet.se för mer information.

Är du intresserad av att delta i en cykelkurs? Vi har några lediga platser i Södertälje på måndag den 9 september 2024 kl. 17:30-19:30. För anmälan och fler cykelkursdatum i Södertälje, kontakta Helena.

Läs mer om volontärarbetet som våra instruktörer gör och hur du kan anmäla ditt intresse här: cykelframjandet.se/bli-cykelinstruktor/ 

 

 

 

Dela!