Fler nybörjarkurser i Mark, Borås och Alingsås!

Johline LindholmFrihet på cykel, Nyheter

Frihet på cykel kurs på skolgård i Borås Mark 2023

Under 2023 startade vi upp vår cykelkursverksamhet Frihet på cykel lokalt i Mark och i Borås. Kurserna i Mark och Borås fylles snabbt upp med deltagare under 2023 och efterfrågan visade sig vara väldigt stor. Kursdeltagarna får inte bara kunskap om cykeln, trafik och förmågan att cykla, men de får också ett starkare självförtroende och delar glädjen med både de andra kursdeltagarna och ledare.

Det finns många vuxna som aldrig fick chansen att lära sig cykla när de var barn av olika anledningar, men som nu ser att cykeln öppnar massor av möjligheter i vardagen, arbetslivet och för hälsa att fritid. Cykeln skapar helt enkelt både frihet och möjligheter! Efterfrågan och värdet som kurserna har skapat i både Mark och Borås har visat sig vara stort och vi kommer nu att starta ännu fler cykelkurser under 2024! 

I Mark har vi redan ett pågående samarbete med Marks kommun och Marks Bostad. Tillsammans med dem har vi bestämt oss för att 2024 starta två nybörjarkurser på Hedbo och där finns det möjlighet för upp till 30 personer att lära sig cykla!  

Inför 2024 har vi också startat upp ett samarbete med Borås Stad, Bostäder i Borås och ett flertal lokala organisationer och föreningar, vilket har gjort det möjligt med uppstart av 3 cykelkurser där upp till 45 personer kommer kunna lära sig cykla! Fantastiskt eller hur?  

Nytt i år är också uppstart av cykelkursverksamhet i Alingsås! Där kommer vi möjliggöra för ca 30 personer att lära sig cykla under året.  

Vill du vara med som volontär på våra kurser? På köpet får du fantastiska möten, många roliga stunder och obeskrivlig glädje när du hjälper andra att lära sig cykla!  

Läs mer och anmäl dig här https://cykelframjandet.se/bli-cykelinstruktor/  

Dela!