Vinnare i Cykelfrämjandets vintercyklingstävling

Sonja NettelbladtNyheter, Vintercykling

Vilken vintercyklingsvecka det blev! Trots mörka morgnar och snötäckta vägar var ni många som valde cykeln och som delade med er av era finaste, roligaste och peppigaste vintercyklingsbilder till vår tävling. Efter noga övervägande av de runt 150 bidrag som kom in har vi nu utsett vinnarna. 

Den 6–12 februari firade Cykekfrämjandet och Svensk Cykling årets vintercyklingsvecka med en vintercyklingstävling. Tävlingen gick ut på att dela sig av sin bästa vintercyklingsbild på Instagram och skriva en rad om vad det bästa med vintercykling är. Under de två veckor som tävlingen pågick fick vi in runt 150 roliga, knasiga, vackra, inspirerande och peppiga vintercyklingsbilder!

Det var inte helt enkelt att välja ut vinnare bland alla underbara vintercyklingsbilder, men efter noga övervägande är vi glada att tillkännage vinnarna av årets vintercyklingstävling:

FÖRSTA PRIS

En elcykel från Ecoride och medlemskap i medlemskap i Cykelfrämjandet 2023

VINNARE

Arnfridur Kristjansdottir, @arnfridur

Motivering: ”Vinnaren i Cykelfrämjandets och Svensk Cyklings vintercyklingstävling är en härlig bild som väcker både igenkänning och skratt. Ibland är vintern grå och blöt, backarna branta och cykeln gammal och trög. Men så länge viljan finns att trampa på så går det framåt – inte minst när man cyklar tillsammans! Vi hoppas att Arnfridurs cykelpendling kommer att kännas enklare med en elcykel från EcoRide!”

TRE FRÅGOR TILL ARNFRIDUR, VINNARE I VNTERCYKLINGSTÄVLINGEN

Vad är det bästa med att cykla året om? 
 – Känslan av att vara i samklang med naturen och skiftningarna i årstiden. Den mörkare delen av året ger den friska luften och rörelsen mer energi och livslust. 
 
Vad betyder det för dig att vinna en elcykel? 
 – Att jag vann denna tävling betyder väldigt mycket. Jag har längtat efter en ordentlig cykel och tänkt på den länge nu, min vision var att jag ville ha just en Ecoride då jag hört gott om kvalitén i denna cykel, men har inte haft ekonomin att köpa en. 

– Dessutom så har jag gått igenom en kris och livet har
känts tungt. Att jag vann denna tävling känns som ett tecken på att vindarna vänder och att mera flow är väg in i livet. Känns otroligt tacksamt.
Barnen blir också glada för nu kan vi alla cykla till havet, dom får sitta i en vagn.  
 
Vilka är dina bästa vintercyklingstips? 
 – Min först tanke är bra kläder, vattentåliga och vindtäta. En balaklava eller liknande som kan skydda stora delar av ansiktet är inte fel. Ordentliga vantar. Ja och att ha ett extra batteri eller laddaren med dig då batteriet laddar ur fortare när det är kallt. Om man nu vill cykla med elen på. 

ANDRA PRIS

Den smarta hjälmen Lumos Kickstart från Bulten Bike samt medlemskap i Cykelfrämjandet 2023

VINNARE

@ruter_kung

Motivering: ”Silverplatsen i vår vintercyklingstävling fångar allt det vi älskar med vintercykling – ett vackert vinterlandskap, en känsla av frihet och cykelglädje som smittar av sig. Vi efterfrågade vintercyklingpepp och här har vi den i sin renaste form!”


TREDJE TILL FEMTE PRIS

Boken Cykelturer i Sverige: 97 cykelupplevelser från Trelleborg i söder till polcirkeln i norr av Jørgen Hansen samt medlemskap i Cykelfrämjandet under 2023

VINNARE

@eliner01, @tezsan81 och @vakkarins

Motivering: Gnistrande snö och välplogade cykelbanor – precis som man vill att vintercyklingen ska vara.”  

Motivering: ”Med kläder efter väder är det en frihet att kunna cykla året om – något som den här bilden fångar perfekt.”  

Motivering: ”Ett inspirerande bidrag från en cykelpendlande förälder som med hjälp av lådcykeln kommer i tid till förskolan oavsett väder – bara att packa in barnen i något varmt och glida förbi bilköerna!”

Läs mer om vintercyklingsveckan och ta del av all vintercyklingspepp på #vintercykla2023 på Instagram! Tack till Svensk Cykling, Ecoride och Bulten Bike för samarbetet.

Dela!