Vintercyklingsveckan 2023

Vintercyklingsveckan 2023

Den 6–12 februari firar vi årets vintercyklingsvecka med massor av tips och pepp kring vintercykling. Dessutom har du möjlighet att vinna en en elcykel från Ecoride. Häng med oss och #vintercykla2023!

Vi på Cykelfrämjandet tycker att cykeln det bästa transportmedlet året runt – även när vintern gjort sitt intåg. Den 6–12 februari kör vi tillsammans med Svensk Cykling igång årets vintercyklingsvecka för att uppmuntra fler att testa vintercykling. Under veckan kommer du att kunna ta del smarta tips, inspireras av andra vintercyklister och tävla om en elcykel från Ecoride!


Image

Så vintercyklar du smidigt och säkert

Med rätt utrustning på cykeln och kroppen så behöver varken mörker, kyla och halka vara något hinder för att trampa på under vintern. Ta del av vår guide här!
Image

vintercyklisternas bästa tips

Bland våra medlemmar och medarbetare finns det många inbitna vintercyklister. Här är deras bästa tips!
Image

Hela Sverige vintercyklar

Från norr till söder pågår det initiativ för att uppmuntra fler att cykla på vintern. Vi har samlat några av dem här.


Image

DELA DIN BÄSTA VINTERCYKLINGSBILD – VINN EN ELCYKEL!

Delad cykelglädje är den bästa cykelglädjen! På Cykelfrämjandet tror vi starkt på att inspireras av varandra. Därför tävlar vi ut en elcykel från Ecoride till den som delar den bästa och mest inspirerade vintercyklingsbilden. Här är allt du behöver veta om tävlingen och priserna.

Hur tävlar jag?

  • Ge dig ut på en vintrig cykeltur och glöm inte kameran!
  • Dela din bästa vintercyklingsbild på Instagram tillsammans med en rad om vad du tycker är det bästa med vintercykling. Använd #vintercykla2023 och tagga @cykelframjandet_sverige i bilden.*
  • Följ @cykelframjandet_sverige på Instagram och inspireras av andras vintercyklingsbilder!
  • Sista dagen att delta i tävlingen är den 12 februari. Efter det utser vi vinnarna som meddelas via Instagram.
  • Ta del av övriga tävlingsvillkor här.

*Genom att delta i tävlingen godkänner du att bilden kan återpubliceras i Cykelfrämjandets kanaler tillsammans med ditt namn och/eller namnet på ditt Instagram-konto.

Vad kan jag vinna?

Image

FÖRSTA PRIS
En elcykel modell Ambassador från Ecoride till ett värde av 16 995 kr. Läs mer om cykeln här. Självklart ingår medlemskap i Cykelfrämjandet under 2023 (värde 295 kr) och du som redan har ett medlemskap för året kan istället ge bort ett till någon!

ANDRA PRIS
Den smarta hjälmen Lumos Kickstart från Bulten Bike till ett värde av 1990 kr samt medlemskap i Cykelfrämjandet under 2023 (värde 295 kr). Du som har ett medlemskap för året kan istället ge bort ett till någon som du vet behöver det. Läs mer om hjälmen här.

TREDJE TILL FEMTE PRIS
Boken Cykelturer i Sverige: 97 cykelupplevelser från Trelleborg i söder till polcirkeln i norr av Jørgen Hansen, fylld av härliga cykelturer och smarta tips (värde ca 250 kr), samt medlemskap i Cykelfrämjandet under 2023 (värde 295 kr). Har du redan ett medlemskap för året kan du såklart ge bort det till någon du känner.

Era senaste bidrag i tävlingen #vintercykla2023

[instagram-feed feed=3]

Mer vintercyklingspepp


Image

Digital cykelträff om vintercykling 22 februari

I Uleåborg i norra Finland är det många som inte tvekar att cykla året runt. I ett webbinarium den 22 februari berättar Rune Karlberg från Cykelfrämjandets Riksstyrelse om sina lärdomar från det som brukar kallas norra Europas cykelhuvudstad. Läs mer och anmäl dig här!
Image

Hon cyklar 28 km varje dag, året runt

Anna Casey från Kristianstad cyklar 28 km dagligen – även under vintern. Läs mer om hennes erfarenheter som året runt-cyklist här.
Image

Winter bike to work day

Fredag den 10 februari infaller den internationella Winter Bike To Work Day där cyklister över hela världen trampar till jobbet. Läs mer här!Vintercyklingsveckan är ett samarbete med Svensk Cykling.

Cykelkärlek året runt

Vår vision är ett bättre Cykelsverige där fler cyklar mer – året runt och i hela landet. Kom med i cykelgemenskapen du också!