Kent Larsson – hedersmedlem i Cykelfrämjandet

TatjanaNyheter

Kent Larsson på Cykelturveckan 2022 i Ulricehamn.

Hallå där Kent Larsson, kassör i Cykelfrämjandets riksstyrelse och hedersmedlem i Cykelfrämjandet!

Hur var Cykelfrämjandet som organisation när du blev medlem 1971?

– På 70-talet bestod styrelsen av äldre herrar som såg Cykelfrämjandet som en ganska intern förening. Det var inte många kretsar som var med på årsmöten. Vi som deltog från Göteborg var nya och kom med flera motioner, men herrarna var mer intresserade av att sluta i tid för att hinna till middagen. Idag är det många fler kretsar och medlemmar som är engagerade runt om i landet.

Du blev utnämnd till hedersmedlem i Cykelfrämjandet i år för din fantastiska insats som kassör i riksstyrelsen, men också för ditt långa engagemang i föreningen. Berätta!

– Jag var med när Göteborgskretsen återbildades 1975. Då satt jag med i styrelsen och var revisor under många år. Det var först 2014 som jag började engagera mig i riksföreningen. Det fanns ingen kassör från början och det var lite rörigt med ekonomin i föreningen. Men jag är bra på siffror och kunde hjälpta till med det. Det är en roll som passar mig bra.

Vad får dig att fortsatta vara medlem?

– Jag har aldrig funderat på att inte vara medlem. Cyklingen är en del av den jag är och Cykelfrämjandet är både gemenskap och samhörighet.

KENT LARSSON


Aktuell som
: Medlem i Cykelfrämjandet sedan 1971, tillhör Göteborgskretsen och är kassör i riksstyrelsen
Ålder: 69 år
Bor: Alingsås
Kent har alltid varit ”cyklisten” i gruppen och på jobbet. Han deltog i cykeldemonstrationer på 70-talet under parollen ”Bli fri – Bilfri” och har kört Vätternrundan samt deltagit på Cykelturveckan under 20 av de senaste 25 åren. Förr i tiden cyklade Kent 1 000 mil per år, men tröttnade på att räkna cykelmilen och nu blir det inte lika långt. Numera uppskattar han sin vikcykel med elmotor.

Dela!