Cykelfrämjandet skänker 100.000 kr till Ukraina

Sonja NettelbladtNyheter

Tack vare stöd från gamla och nya medlemmar kan Cykelfrämjandet nu skänka 100 000 kr till stöd för humanitärt arbete i Ukraina. 

I ett Ukraina hårt drabbat av ett förkastligt invasionskrig spelar cykeln en viktig roll i hjälparbetet på marken. Med brist på bränsle, infrastruktur i spillror och kollektivtrafik som står stilla möjliggör cykeln att hjälparbetare kan nå ut med humanitärt bistånd till de mest behövande. Under juni månad valde därför Cykelfrämjandet att skänka alla medlemsintäkter till vår ukrainska systerorganisation U-Cycle och deras kampanj #BikesForUkraine. Tack vare stöd från både gamla och nya medlemmar liksom bidrag från Cykelfrämjandets riksstyrelse kan vi nu skänka 100 000 kr till U-Cycle och deras hjälparbete.

– Det är fantastiska nyheter. Stort tack för kampanjen och för stödet från er organisation och era medlemmar, säger Natalia Kniazeva, en av koordinatorerna för #BikesForUkraine samt kampanj- och projektledare på U-Cycle.

– När infrastrukturen i ett land förstörs kan det fortfarande gå att ta sig fram med cykel. Vi hoppas nu att vårt bidrag kan stötta U-Cycles arbete med att fler ska nås av den hjälp de behöver, säger Isabella Thöger, verksamhetschef på Cykelfrämjandet.

Läs mer om cykelns roll i det krigsdrabbade Ukraina här.

Dela!