Tyck till om cyklingen i din kommun – svara på Cyklistvelometern!

Sonja NettelbladtNyheter

Hur är det att cykla i din kommun? Gör din röst hörd i Cyklistvelometern 2022 senast den 31 augusti!

Cyklistvelometern är en nationell nöjdhetsundersökning där Cykelfrämjandet granskar och jämför Sveriges kommuner utifrån vad cyklisterna själva tycker. Undersökningen baseras på en enkät där alla cyklister i Sverige kan tycka till om cykelförutsättningarna i sin kommun. År 2022 genomförs Cyklistvelometern för tredje gången och enkäten är öppen 3 juni31 augusti.

Resultaten från Cyklistvelometern är ett viktigt politiskt verktyg för att skapa bättre cykelförutsättningar i hela landet. Årets resultat publiceras den 19 oktober då vi även tillkännager vinnarna i kategorierna mindre, mellanstor och stor kommun. Resultaten från enkäten presenteras i en nationell rapport samt på kommunnivå för de kommuner som har fått in ett minsta antal svar i förhållande till invånarantal.

Se hur många svar din kommun behöver och följ svarfrekvensen här.

Svara på Cyklistvelometern 2022 här.

Image

Dela!