Stigcykling/MTB – se föreläsningen här

TatjanaNyheter

Foto: Chris Lanaway

Är stigcykling som vilken annan friluftsaktivitet? Javisst! Cykelfrämjandet verkar för alla cyklister.

Se vår inspelade digitala cykelträff om stigcykling från 16 mars 2022.

Cykelfrämjandets Stefan Lönngren inleder med kort historik och filmklipp som visar på bredden av dagens stigcykling – det är faktiskt en friluftsaktivitet för de allra flesta! Därefter djupdyker Stefan i det pågående projektet Stigcykling för barn och unga med NPF (ADHD, Autism etc) och dess möjliga hälsoeffekter. Vi får även höra Anki berätta om hur hon tillsammans med sin son börjat med stigcykling – en inspirerande och fantastisk historia!

I del två berättar Hans Stoops, projektledare på Cykelfrämjandet, om hållbara leder och social hållbarhet. Här ingår även de heta potatisarna – allemansrätten och fjällvett.

Cykelfrämjandets digitala cykelträffar är en återkommande aktivitet för alla som brinner för cykling. Vi ses en onsdag kväll i månaden och lyfter olika ämnen, från cykelinfrastruktur, till cykelturism, social hållbarhet och cyklingens historia. Läs mer här och berätta gärna vilka ämnen du vill höra mer om.

Dela!