Poddavsnitt #2: Cykeln och det hållbara samhället

CykelfrämjandetInfrastruktur, Nyheter

Linda Kummel har lång erfarenhet av stadsplanering och samhällsbyggande. Bland annat var hon med och tog fram Oslos cykelstrategi för några år sedan, där en av de viktigaste aspekterna att lyfta och kommunicera ekonomin i det hela. Det vill säga hur stora samhällsvinster man faktiskt skulle göra om fler cyklade mer. Svaret: för vare ny cyklad kilometer av en Oslobo som tidigare inte hade cyklat skulle man göra en vinst på 26 norska kronor.

Om det, och om vilken roll cykeln kommer att spela i framtidens samhällen och städer, berättar Linda Kummel mer. Linda är idag enhetschef för ArkDes Think tank. ArkDes är Sveriges nationella centrum för arkitektur och design.

Cykla mot målen är en podcast från Cykelfrämjandet där vi belyser FN:s globala hållbarhetsmål och hur cykeln och cykling kan vara med och bidra till dessa.

Lyssna på #2 Cykeln och det hållbara samhället här.

Dela!