Jönköping

Ibland faller verkligen allt på plats och Cykelfrämjandet är glada att kunna presentera vårt samarbete med Hallby Cykel i Jönköping där några av våra lånecyklar nu ska göra nytta hos denna anrika klubb.

Här finns perfekta stigar för nya cyklister och engagerade ledare varav en heter Boel Olin som också är verksam som NPF-coach under namnet  https://www.bredvidnpfcoach.se/.

Hur bra kan det egentligen bli? Tydligen så här bra!

VAR: Hallbystugan, samling vid vindskyddet framför klubbstugan

NÄR:

  • Lördag 7 maj kl 10 – 11
  • Söndag 8 maj kl 10 – 11
  • Onsdag 11 maj kl 18 – 19
  • Onsdag 18 maj kl 18 – 19

VEM: Barn och unga med npf-problematik – med eller utan diagnos – med eller utan förälder. Från 7 år och uppåt.

VARFÖR:
Stigcykling ger många goda effekter för personer dig med NPF. Du mår bättre efter pulshöjande aktivitet som dessutom sker ute i naturen. Du tränar fokus, koncentration och koordination. Stigcykling funkar bra både på egen hand och i grupp. Cyklar du tillsammans med andra blir det både roligare och möjlighet till social träning.

HUR:
Vi är max 8 deltagare och 2 ledare i varje grupp. Våra ledare har kunskap om NPF. I ledargruppen ingår också en NPF-coach. Föräldrar är välkomna att cykla med om de vill och vågar 😊.

Stigcyklingen sker på nybörjarnas villkor. Vi cyklar på lätta stigar. Det finns inga måsten eller tävlingsmoment. Fokus är att ha roligt och att stapla små succéer på varandra.

Trygghet, tydlighet, förutsägbarhet och roligt tillsammans är våra ledord.

FÖRKUNSKAPER: Du behöver kunna cykla på en vanlig cykel.

UTRUSTNING:
Ta med din cykel (vanlig eller mountainbike). Behöver du låna cykel så ange det vid anmälan så försöker vi ordna det.
Egen hjälm är obligatoriskt. Har du möjlighet att använda handskar och sportglasögon så rekommenderar vi det. En vattenflaska är också bra att ha.

Som deltagare får du ett kostnadsfritt medlemskap hos IF Hallby SOK vilket innebär att du omfattas av olycksfallsförsäkring under aktiviteten.

KOSTNAD: Kostnadsfritt att prova på under våren

FRÅGOR: Kontakta Boel Olin, 0723 – 10 03 48, boel@bredvidnpfcoach.se

CYKELFRÄMJANDET: Mer om cykelfrämjandets projekt hittar du här:  https://cykelframjandet.se/stigcykling-for-unga-med-npf/

Hoppas att vi ses i skogen!

 

Varmt välkomna med intresseanmälan och frågor till:

 
Stefan Lönngren
Projektledare
stefan.lonngren@cykelframjandet.se 
070-368 08 08