ANNONS FRÅN RAMUNDBERGET: Vinn startplats på Fjällturen och boende i Ramundberget 18-21 juli

TatjanaNyheter

Fjällturen i Ramundberget. Foto Anders Robertsson

ANNONS FRÅN RAMUNDBERGET. Den 20 juli kommer Sveriges vackraste cykellopp, Fjällturen, att gå i mål i Ramundberget, Härjedalen. I samband med det hålls en härlig cykelfest i dagarna tre med aktiviteter, underhållning och minimässa. Nu har du chansen att vinna boende och startplats till cykelfest i Ramundberget!

Så tävlar du

Delta i tävlingen genom att enkelt besvara följande två frågor, men gör det senast 16 juni:

1. Vilket år genomfördes första upplagan av Fjällturen?

1. 2004
X. 2012
2. 2015

2. Målgången på MTB-loppen sker i Ramundberget. Var ligger områdets teknikområde?

1. Utanför hotell Fjällgården
X. I Lillramis
2. Vid restaurang Tusen

PRISER

Första pris: Boende för två personer på hotell Fjällgården tors-sön 18-21 juli samt startplatser i Fjällturen 20 juli*

Andra pris: En startplats på Fjällturen 20 juli*

Tredje pris: Glasögon från Spektrum

Sista tävlingsdag 16 juni – lycka till i tävlingen! Vinnare publiceras 24 juni.

*Delta i valfritt lopp i Fjällturen den 20 juli.

 

Pumptrack utanför hotell Fjällgården.

 

FJÄLLTUREN

Fjällturen är ett av Sveriges största och mest populära cykelevenemang där en härlig blandning av glada motionärer, några av Sveriges mest kända idrottsprofiler och elitcyklister samsas längs den vackra banan. Fjällturen innehåller huvudloppet MTB 54 km, 36 km eller 12 km lördagen 20 juli. Dessutom arrangeras ett landsvägslopp den 18 juli i Tänndalen/Norge samt ett MTB Trial den 17e. Läs mer här.

CYKELFEST

I samband med årets upplaga av Fjällturen erbjuds mängder med aktiviteter för deltagarna, deras familjer och åskådare i Ramundberget. Under tre dagar kan man ta del av afterbike med liveband, barbecue och dryck, hillclimb-tävling, guidade turer på fjället, mek-clinics, kvällsöppna liftar, en minimässa med cykelleverantörer och Mickelinas barncykelrace med mera. Vill man vila cykelbenen finns även möjlighet att spela discgolf, ta del av bangenomgång med Anders Södergren, cykelfilmsvisning, kanotturer, Via Ferrata-klättring och mycket mer.
Läs mer här.


CYKLING I RAMUNDBERGET

Den liftburna cykling som Ramundberget erbjuder passar alla, även de riktigt unga cyklisterna. Välj mellan fartfylld cykling i flowleder, vindlande fjällcykling i cross-countrystil och slingrande lands- eller grusvägscykling. I år presenteras en ny röd led i cykelparken, Leffes. Leffes är en handgrävd led som startar uppe vid Osthangsbanans toppstation och fortsätter ner genom björkskogen för att till sist ansluta till Ösjöfallet. En relativt orörd stig förbi ett gäng mindre hopp, berms och diken. En mysig led för den mer erfarna cyklisten. Totalt erbjuds 17 liftburna cykelleder samt ett teknikområde uppe på fjället, medan bykärnan har ett barncykelområde runt barnliften i Lillramis och en pumptrack utanför hotell Fjällgården.

Funäsfjällen har likt vintersäsongen ett gemensamt liftkort för sommaraktiviteter. Med ett vidsträckt led- och stigsystem som tar andan ur de flesta är Ramundberget ihop med byarna Tänndalen, Tännäskröket och Funäsdalen en välrenommerad cykelarena för fjällcykling. Ramundbergets liftar öppnar för sommaren den 5 juli 2024. Läs mer här.

Vill du få nyheter från Ramundberget? Prenumerera på nyhetsbrevet här.

HELA DEN HÄR SIDAN ÄR EN ANNONS FRÅN RAMUNDBERGET.

 

Dela!