ANNONS FRÅN LOFSDALEN – Sveriges nya toppdestination för cykelentusiaster: Lofsdalen fjällpark MTB

TatjanaNyheter

ANNONS FRÅN LOFSDALEN. I hjärtat av Sverige, omfamnad av storslagen natur och orörd fjällvärld, finns Lofsdalen – en oupptäckt pärla för MTB. Med ambitionen att skapa landets främsta cykeldestination har Lofsdalen under de senaste åren förvandlats till ett paradis för cykelentusiaster av alla nivåer.

EN VISION BLIR VERKLIGHET
Sex år av planering, design och hårt arbete har kulminerat i Lofsdalen Fjällpark MTB, ett cykelområde designat för att erbjuda något utöver det vanliga. Från teknikbanor med Sveriges vackraste utsikt till familjevänliga panoramaleder, speglar Lofsdalen en mångsidighet som sällan ses.

”Lofsdalen är mer än bara en liten fjällby mitt ute i ingenstans; det är plats som vi älskar” förklarar Helena, en lokal cykelentusiast. ”Varje stig vi bygger visar vårt engagemang för cykling och vår kärlek till naturen.”

I Lofsdalen Fjällpark MTB finner du vår samlingsplats – en oas för såväl vandrare som cyklister. Här erbjuds unika vindskydd med solbänkar där du kan njuta av den storslagna utsikten över fjällvärlden.

Lofsdalen är mer än bara ett cykelområde – det är en mysig fjällby som erbjuder en äkta upplevelse av lugn och skönhet. Med stugor belägna både högt upp på fjället och nere vid Lofssjön, lokala restauranger som serverar mat från närområdet, och ett rikt utbud av aktiviteter som SUP-yoga, kanot, kajak och fiske, finns det något för alla att uppskatta.

FRÅN NYBÖRJARE TILL PROFFS
Lofsdalen passar alla – från familjer med små barn på balanscyklar till erfarna mountainbike-cyklister som söker tekniska utmaningar. Med över 30 km märkta leder, från lättåkta stigar till avancerade nedfarter, finns det alltid nya utmaningar att upptäcka. Terrängen bjuder på en mix av utmanande uppförsbackar, flowinga leder och adrenalinfyllda nedförsåkningar, här finns både handgrävda stigar och maskingrävda. Helt släta och breda eller smala med rötter och stenar. 

ETT LEVANDE CYKELCOMMUNITY
Lofsdalen Bike Weekend 11-14 juli kommer att förvandla byn till ett pulserande hjärta för cykelkultur. Evenemanget firar cyklingens glädje och gemenskap, och erbjuder workshops, guidade turer och tävlingar som passar alla åldrar och förmågor. Denna fest för cykling sätter Lofsdalen på kartan som en framstående cykeldestination och stärker också gemenskapen bland de som delar en passion för detta äventyr på två hjul.

”Vi som bor här i Lofsdalen älskar cykling och har skapat ett cykelområde som vi är stolta över. Nu ser vi fram emot att välkomna dig så att du kan upptäcka det vi kallar för Sveriges bästa cykeldestination.” säger Kalle, evenemangsansvarig.

KONTAKT OCH MER INFORMATION
Öppettider: Från mitten av juni till oktober.
MTB: Lofsdalen Fjällpark MTB, Cykelsnurren, och södra sidan Lofssjön.
Downhill: Lofsdalen Bikepark, familjevänlig med flowiga leder.
Gravel: Lofssjön runt och otaliga grusvägar mot Sonfjället.
Besök www.lofsdalenbike.com för mer information om stigar, boende och kommande evenemang.

Den här annonsen är en del i Projekt Visit Lofsdalen som finansieras genom Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Jämtland Härjedalen, Härjedalens kommun och företagarna i Lofsdalen. 

HELA DEN HÄR SIDAN ÄR EN ANNONS FRÅN LOFSDALEN.

Dela!