ANNONS FRÅN SMARTSAND ”Det viktiga är att slippa få cykeln stulen”

TatjanaNyheter

Pär Sandevik håller cykeltjuven borta med stöldmärkningen. Foto: Tommy Jansson

ANNONS FRÅN SMARTSAND. Det ska kännas tryggt att parkera cykeln, oavsett vilken cykel man har. Det var tanken när Pär Sandevik startade familjeföretaget som erbjuder ett smart och effektivt skydd mot cykelstölder.
– Vår stöldskyddsmärkning är enkel att applicera och svår att ta bort. Tanken är att hålla tjuven borta. Dessutom ger vi cykelägaren extra skydd genom tilläggsförsäkring som eliminerar både självrisk och åldersavdrag, säger Pär.

Vad är en ISR-märkning?  
– ISR-märkningen är ett stöldskydd och består av dekaler som är extremt svåra att avlägsna utan att cykeln skadas. Dekalerna har unika koder som etsas fast på cykeln och vi använder oss av den senaste tekniken av märkning. ISR-förpackningen innehåller två stora petsäkra dekaler, medium petsäker dekal för diskret placering, två små petsäkra dekaler, UV- vätska med applicerare, varningsdekal och ISR-kontaktkort och försäkring. Du applicerar själv dekalerna och registrerar din cykel enkelt i ISR-registret. ISR står för International Security Register, ett internationellt erkänt register som svenska polisen och tullen har tillgång till.

Varför ska man välja just ISR-märkningen?
Till skillnad från lås som klipps eller kapas på någon minut sitter ISR-märkningen kvar. UV-etsningen gör det omöjligt att avlägsna märkningen och den unika koden syns under polisens UV-ljus, även om etiketterna har förstörts. Märkta cyklar blir mindre intressanta att stjäla, men om cykeln ändå skulle bli stulen ska det vara lätt för polisen att koppla ihop den med ägaren. Företaget Personalcyklar noterar att cykelstölderna minskat från 8 procent till knappt 1 procent sedan de började med ISR-märkning på alla sina cyklar!

Hur fungerar ISR-märkning med försäkring?
– Den röda stöldskyddsförpackningen SmartDNA / ISR eliminerar både självrisk och åldersavdrag. Det innebär att din hemförsäkring ersätter en mindre del av cykelns värde och att vår försäkring ersätter det resterande beloppet om cykeln skulle bli stulen. Försäkringen förnyas för 288 kr per år, och premien är den samma oavsett vilket område du bor i och hur dyr din cykel är. Läs mer här om försäkringen och vad som ingår i den. 

Omfattar försäkringen cyklar som är dyrare än 50 000 kronor?
– Ja, men du bör kontrollera med din hemförsäkring vilken maxgräns de har.

Går det att försäkra äldre cyklar?
– Ja, den röda förpackningen gäller från årets modell och föregående årsmodell. Är cykeln äldre väljer du grön förpackning som är en lika kraftfull märkning, men utan försäkring. Det blir en engångskostnad för att din cykel ska finnas i registret.

Vad händer om jag säljer min ISR-märkta cykel?
Det går det utmärkt att föra över ägarskapet på ny ägare enligt instruktionen i förpackningen.

FAKTA OM ISR-MÄRKNINGEN

ISR-märkning används av Malmö stad, Trafikverket, Personalcyklar, Ecochange, WSP, Söderberg & Partners, Örebro kommun, Vänersborgs kommun, Borås kommun, Scania m.fl.

Som medlem i Cykelfrämjandet får du 20 procent rabatt på ISR-märkning RÖD inklusive försäkring. Medlemspris: 556 kr (ord pris 695 kr) inklusive frakt. 
ISR-märkning GRÖN utan försäkring: 495 kr

I Sverige polisanmäls årligen drygt 10 procent av antalet sålda cyklar som stulna. Mörkertalet är minst lika stort. Vid mätning som Smartsand genomförde år 2021 konstaterade vi följande gällande ISR-märkta cyklar:
Av 30.000 cyklar hade endast knappt 300 cyklar rapporterats som stulna och 21 av dessa har återfunnits.


Läs mer om och beställ din ISR-märkningen här. 


Tekniska egenskaper
 

Märkningen görs på ca 10 minuter
UV-etsningen tränger in i lack och plast
Märkningen är omöjlig att avlägsna utan att skada materialet
Registreringen i databasen är kostnadsfri och evig
Enkelt att ändra ägarskap om cykeln säljs
ISR-märkningen är certifierad i Sverige enligt SSF 1084
International Security Register är ackrediterat till BS ISO / IEC 27001:2013

HELA DEN HÄR SIDAN ÄR EN ANNONS FRÅN SMARTSAND.

 

Dela!