Grattis alla vinnare och tack till alla som cyklade på Cykelns dag!

TatjanaNyheter

Cykelns dag 2023 firades på många platser i hela vårt avlånga land. Och vilken cykelfest det blev! Kommuner, föreningar, skolor, företag och organisationer serverade en buffé av cykelskoj, både under veckan veckan och på Cykelns dag den 3 juni.

– Det bjöds på cykelparader, tipsrundor, guidade turer, cykelfix, uppvisningar, invigningar, tävlingar och kalas! Och mycket mer än det vi hann samla på Cykelnsdag.com. Bilder och glada tillrop fortsatte att strömma in under hela helgen och vi är överväldigade av engagemanget hos alla som firade cykeln, säger Cecilia Sandhu kommunikatör på Cykelfrämjandet och projektledare för Cykelns dag.

Utöver alla lokala evenemang anordnade Svensk Cykling två tävlingar: en bildtävling inför Cykelns dag där målet var att fånga cykelglädjen på bild och en rekordtävling på självaste Cykelns dag där alla som registrerade och rapporterade sin cyklade tid hade chans att vinna fina cykelprodukter. I båda dessa tävlingar var det företag från Cykelbranschen som stod för priserna. Samtliga vinnare får också ett medlemskap i Cykelfrämjandet.

En del av årets firande bestod i att försöka slå det egna världsrekordet som ligger på 474 017 och sattes 2021. Blev det ett nytt rekord i år?
– Tillsammans fick vi ihop hela 212 035 minuter cyklad tid och vi känner oss supernöjda med resultatet. Cykelns dag inföll på en lördag i år, så skolor och kommuner kunde inte bidra på samma sätt som tidigare år. Men vi uppnådde det viktigaste målet med råge – nämligen att hylla cykeln och sprida massor av cykelglädje, säger Tatjana Boric-Persson, projektledare och chefredaktör på Cykelfrämjandet.

VINNARNA I REKORDTÄVLINGEN 2023

Första pris: Cykeln SCOTT ASPECT 97. Vinnare är Camilla Granetin 
Andra pris: Hjälm ABUS Powerdome. Vinnaren är Fredrik Enberg  
Tredjepris: Däck Continental GP 5000. Vinnaren är Per Åke Eriksson
Fjärdepris: Däck Continental GP 5000. Vinnaren är Lena Bäckstäde 
Femtepris: Presentkort på Tvåhjulsmästarna. Vinnaren är Erika Åsberg
Sjättepris: Hjälm Lazer Codax Svart. Vinnaren är Roland Johannson 
Sjundepris: Avtagbar cykelkorg och fäste för pakethållare. Vinnaren är Li Arvehell

Vinnarna har slumpats fram bland alla som registrerade sin cyklade tid på Cyklensdag.com och sedan meddelade (genom att mejla cykelnsdag@svenskcykling.se eller skriva en kommentar på tävlingsinläggen i sociala medier) hur många minuter de cyklat under den 3 juni.

VINNARNA I BILDTÄVLINGEN 2023

Första pris: Cykel Ghost Kato Essential 29”. Vinnaren är Jessica Björnwall @Jessicabjornwall
Andra pris: Balanscykel Roadie Motobécane från Unicykel.Vinnaren är Sara Razmi @rehab_gal 
Tredjepris: Ett par all around-däck Grand Prix 5000 från Continental. Vinnaren är Ebenezer Silva @xlbiking 
Fjärdepris: Ett par all around-däck Grand Prix 5000 från Continental. Vinnaren är Elina Nilsson @ellellinanilsson 
Femtepris: Hjälmen Codax KinetiCore från Lazer. Vinnaren är Angelica Johansson @angelicajohansson84
Sjättepris: Tryckpumpen Easy från Bosch. Vinnaren är Mathias Lindholm @Mattis_hojjar

Här kan du se alla bidragen. Ett hjärtligt grattis till vinnarna av priserna – men glöm inte bort att vi alla som cyklar vinnare!

 Dela!