Cykelparad i Malmö och i Stockholm 3 juni

TatjanaNyheter

Cykelns dag firas på många håll i landet och på många sätt. I Malmö och i Hägersten i Stockholm blir det en härlig cykelparad för både stora och små – en kidical mass! Pynta din cykel, bjud med vänner och dela din cykelglädje med andra!

Cykelparad och picknick i Malmö

 • Klockan 14-14.15 samling med cyklar utanför Konsthallen i Malmö (nära Triangelns tågstation). Tiden är vald så att de minsta hinner sova middag.
 • Klockan 14.30 börjar vi sakta att cykla tillsammans längs cykelvägar, utan att störa andras framfart, särskilt med tanke på att vi har cyklande barn med oss. Välkomna att ta med alla sorters cyklar, stora och små, lastcyklar, pyntade cyklar – en mångfald välkomnas! Om möjligt har vi med oss musik i en cykelkärra
 • Omkring klockan 15 anländer vi till Lugnets park där vi har en gemensam picknick med häng och lek. Det är en inhägnad park med gräsmatta, bänkar och bord, skugga och lekplats.
 • Här är Facebookeventet för Malmöparaden. Dela gärna bland vänner och i cykelvänliga nätverk.
 • Cykelns dag arrangeras i år av Svensk Cykling och Cykelfrämjandet. Cykelparaden i Malmö arrangeras av Cykelfrämjandet Malmö/Lund tillsammans med flera andra organisationer.
 • Vi registrerar cyklade minuter på cykelnsdag.com och bidrar till utmaningen som går ut på att samla cyklade minuter under 3 juni och slå världsrekord.

Cykelparad och kalas i Hägersten, Stockholm

 • Samling från klockan 14 på Blomenbergsvägen 178 – vi ses i parken utanför Cykelmecken som är medarrangör.
 • Cykelparaden startar klockan 15 och vi cyklar lugnt och tryggt i ca 30 minuter, mestadels längs Hägerstensvägen.
 • Alla typer av cyklar välkomnas och det är bonus om cykeln är pyntad. De yngsta cyklisterna är extra varmt välkomna och vi hoppas på en och annan hund i cykelkärra – allt för att sprida cykelglädje!
 • Klockan 15.30 återsamlas vi på Blomenbergsvägen 178 där vi bjuder på:
  – Ansiktsmålning
  – Glass till alla barn (korv och dricka finns att köpa)
  – Servicestation för alla som vill fixa cykeln
  – Musik och massa skoj! Vi uppdaterar i eventet, så håll utkik!
 • Här är Facebookevent cykelparaden i Aspudden. Dela gärna bland vänner och i cykelvänliga nätverk.
 • Cykelns dag arrangeras i år av Svensk Cykling och Cykelfrämjandet. Kidical mass i Hägersten gör av Cykelmecken och Cykelfrämjandet StorStockholm tillsammans med flera andra cykelorganisationer som deltagare.
 • Vi registrerar cyklade minuter på cykelnsdag.com och bidrar till utmaningen som går ut på att samla cyklade minuter under 3 juni och slå världsrekord.

Världsrekord i cyklad tid

Alla som cyklar i Sverige den 3 juni uppmanas att registrera cyklade minuter på Cykelnsdag.com och bidra till utmaningen som går ut på att slå världsrekord i antal cyklade minuter på en dag.
Följ Cykelns dag på Instagram och Facebook och kommentera, dela, gilla och spara våra inlägg – ju fler som följer oss desto bredare når budskapet! Använd gärna #CykelnsDag2023 #cykelglädje och tagga @cykelnsdag på Instagram och Facebook.

 

Cykelns dag i hela landet

Från Kiruna till Ystad – Cykelns dag firas runt om i landet. Kolla in vad föreningar, skolor, kommuner, regioner och företag gör på din ort för att hyllar cykeln!

 

Dela!