Här är Cykelfrämjandets nya styrelse 2023

TatjanaNyheter

Den 22-23 april hölls Cykelfrämjandets årsmöte i vackra Norrköping som bjöd på sol och härligt häng med fantastiska cykelfrämjare från hela landet. Cykelfrämjandet Östergötland visade sitt fina Cykelkök som med stöd från Norrköpings kommun gör ett integrationsarbete som skapar välfärd för fler.

Cykelfrämjandets styrelse, invald på årsmötet 22 april 2023:

Per Hasselberg, ordförande – Väljs på ett år till nästa kongress
Nicole Elvirsson, vice ordförande – Nyval på två år
Kent Larsson, kassör – Omval på två år.
André Karlsson, styrelseledamot – Omval på ett år (tidigare suppleant)
Mambona Bojang, styrelseledamot – Nyval på två år
Jessica Berg, styrelseledamot – Nyval på två år
Rune Karlberg, styrelseledamot – Sitter kvar ett år på sitt mandat
Hans Stoops, styrelsesuppleant – Nyval på ett år
Sonja Nettelbladt, styrelsesuppleant – Nyval på ett år
Maria Schnurr, styrelsesuppleant – Nyval på ett år

Revisorer (Föreningsrevisorer)
Arne Ekberg, Kinna – Omval på ett år
Stig Svensson, Malmö – Omval på ett år

Revisorssuppleanter
Peppe Hämeenniemi, Västerås – Nyval på ett år
Lotta Ström, Storstockholm – Nyval på ett år

Valberedningen
Jakob Brycki – Sammankallande
Annelie Xie
Ida Lundström
Martin Gelinder

NYA I STYRELSEN
En kort presentation av riksstyrelsens nya ledamöter och suppleanter:

Nicole Elvirsson, viceordförande
Nicole är 35 år och bor utanför Eslöv, nära Ringsjön. Hon pluggar till högskoleingenjör inom väg- och trafikteknik på Lunds universitet. Just nu skriver hon examensarbete om cykelinfrastruktur på landsbygd och mellan tätorter inom Eslövs kommun.

Nicole tycker att Cykelfrämjandets jobb är av yttersta vikt för att ännu fler ska cykla. Hon tror också att Cykelfrämjandet har goda möjligheter att öka andelen som cyklar även utanför stadskärnorna och mellan tätorterna.
Lokalt i Eslöv vill hon se bättre möjligheter för cykelparkering och bättre förbindelser för alla de som vill cykla även mellan tätorterna, till exempel till Stehags tågstation som är hennes närmsta kollektivtrafiknod.

Utöver skola, jobb, cykling med sina hundar så tränar Nicole även crossfit på relativt hög nivå. Hon har alltid cyklat mycket och tycker att cykeln är det självklara färdmedelsvalet.

Mambona Bojang, styrelseledamot
Mambona är 41 år och bor söder om Stockholm i Fruängen. Han har jobbat inom restaurang en stor del av livet, men alltid haft ett stort intresse för motorcyklar, cyklar, hälsa och motion.

Mambona driver Cykelmecken i Aspudden sedan 2021 med återbruk av cyklar genom att blästra och lackerar cykelramar och på så sätt ge dem nytt liv. På somrarna stöttar Cykelmeken unga genom att erbjuda jobb men också att göra att skapa en social samlingsplats för folk som gillar cyklar. Det görs med bland annat gruppcyklingar i Stockholm. Målet med Cykelmecken är att det ska bli en knutpunkt för såväl den inbitne som den nya cyklisten.

Jessica Berg, styrelseledamot
Jessica är utbildad samhällsplanerare som till vardags arbetar som infrastruktur- och kollektivtrafiksamordnare i Trosa kommun. Hon har ett stort engagemang för miljö- och klimatfrågor och arbetet med hållbar mobilitet ligger henne extra varmt om hjärtat. Jessica bor i en närförort till Stockholm med man och två barn. Cykel är hennes främsta transportmedel och hon cyklar varje dag året om. Lastcykeln är familjens bästa vän.

Hans Stoops, styrelsesuppleant
Hans har under många år jobbat med Cykelfrämjandets satsningar på stigcykling, cykelturism och rekreationscykling. Han älskar cykling i alla dessa former och är en riktig cykelnörd med en smak för stålcyklar, yllekläder och bredda däck. Hans är född i USA och bott i Sverige sedan 1998. Han klarade Ventoux på 1:52 och drömmer om att cykla den Sunnegga Trail i Zermatt. Han är även föreningens in-housesnickare och caterer.

Maria Schnurr, styrelsesuppleant
Maria är expert på hållbar mobilitet och stadsutveckling. Som senior forskare fokuserar hon på mobilitetstjänster, hur mobilitetsinnovationer påverkar hållbarhet och stadsutveckling och policy innovation. Maria är också ledare för fokusområdet ”Urban mobilitet och logistik” (AoI Hållbara städer och samhällen) på RISE. Innan hon började på RISE arbetade hon inom fordonsindustrin och som foresightkonsult i Tyskland och genomförde framtidsstudier för flera branscher och den offentliga sektorn. Redan för tio år sedan undersökte hon hur mobilitetstjänsternas framgång kommer påverka bilindustrin i ramen av ett avhandlingsprojekt (doktorsexamen i organisationssociologi).

Sonja Nettelbladt, styrelsesuppleant
Sonja är 32 år, bor i Stockholm och fram till februari 2023 arbetade hon som kommunikationsansvarig på Cykelfrämjandet med ansvar för bland annat medlemsutveckling, påverkansarbete och medierelationer. Sonja har god insyn i Cykelfrämjandets verksamhet och de politiska frågor som föreningen driver. Sonja har också ett stort nätverk bland såväl Cykelfrämjandets lokalkretsar som transportsektorn i stort och har representerat föreningen på konferenser, seminarier och möten liksom i kontakt med media. Sonja har en masterexamen i hållbar utveckling från Uppsala universitet och idag arbetar hon som pr-konsult inom hållbarhet och samhällsbyggnad på pr-byrån Westander i Stockholm. Hon är också politiskt aktiv i Miljöpartiet och har tidigare haft förtroendeuppdrag i Stockholm stad.

 

Dela!