Digital cykelträff 22/2: Norra Europas cykelhuvudstad – vad kan vi lära oss?

TatjanaNyheter

Uleåborg i Finland anses vara norra Europas cykelhuvudstad. Nu har staden lyft vintercyklingen på en helt ny nivå genom utformningen av supercykelvägar, eller Baana, som de kallas i Finland. Vad kan vi i Sverige lära oss av Uleåborg, inte minst när det kommer till att få fler att cykla året om? 

Rune Karlberg, från Cykelfrämjandets Riksstyrelse, har besökt Uleåborg och visar under kvällens digitala cykelträff hur staden jobbar med och planerar cykelmiljöns utformning. Istället för att enbart titta på städer söderöver vill Rune att svenska städer hämtar inspiration och kunskap från norra Finland.

Rune Karlberg har 50-års erfarenhet av trafikplanering och utformning av gatumiljöer med stor kunskap om utformningen av cykelmiljön.

Varmt välkommen på denna spännande digitala cykelträff. Bjud med dina vänner så ses vi på ZOOM!

Datum: 22 februari 2023

Tid: 19.00 – 20.30

Anmälan till Digital cykelträff: Här

Dela!