Digital cykelträff om elcyklar 18/1

TatjanaNyheter

En onsdag i månaden klockan 19 bjuder Cykelfrämjandet in till digital cykelträff via Zoom. Här tar vi upp olika ämnen som intresserar våra medlemmar, medarbetare och förtroendevalda. Den 18 februari är temat elcyklar.

Cykelfrämjandets digitala cykelträff 18 januari gästas av Per Wickman som har ett stort cykelintresse och kunskap om just elcyklar. Per har 18 års erfarenhet från utveckling i fordonsindustrin med bland annat provning av nya konstruktioner. Han har bland annat utfört test av elcykel för tidningen “Allt om elcyklar” och gör också recensioner av elcyklar åt Prisjakt.

Under den här digitala cykelträffen fokuserar vi på eldrivna cyklar. Här är några av de frågor som kommer att beröras; Hur definieras en elcykel? Vad ska man tänka på när man köper en elcykel? Vad är skillnaden mellan olika system? Ska man välja en cykel som har motor fram, i mitten eller bak? Vad är en momentsensor? Vilket fabrikat ska man satsa på? Hur långt kommer man på en laddning? Vad ska man tänka på när man laddar batteriet? Hur sköter man ett batteri på bästa sätt och hur länge håller batteriet?

Givetvis kommer det att finnas utrymme för diskussioner och frågor! Så varmt välkommen på denna spännande digitala cykelträff. Bjud med dina vänner så ses vi på ZOOM!

Datum:
 18 januari 2023

Tid: 19.00 – 20.30

Anmälan till Digital cykelträff 18 januari: Här

Dela!