Världsrekord på cykel för hållbarhetens skull

TatjanaNyheter

Det italiensk-brittiska paret, Arianna Casiraghi och Daniel Rayneau-Kirkhope, sålde bilen 2019 och bestämde sig för att cykla genom Europa. De ritade en cykelformad rutt genom sju länder och gav sig iväg tillsammans med hunden Zola. Utmaningen, som fick namnet Cyklar kommer rädda världen, visar att cyklingen har potential att få ner utsläppen och minska de värsta effekterna av klimatkrisen och den ekologiska krisen.

– Vi hoppas att vårt galna upptåg kan motivera andra att skippa bilen och ta cykeln i vardagen. Forskning visar att 50 procent av alla bilresor i Europa är kortare än 5 km och hade kunnat ersättas med gång eller cykel, säger Arianna och Daniel.

Det blev en cykeltur på otroliga 7237 km och på köpet lyckades trion slå några inofficiella världsrekord. Det första är den längsta GPS-ritningen, där det tidigare rekordet på 7164 km genomfördes med flera transportslag. De andra är rekord för den längsta GPS-ritningen avverkad på cykel, där det tidigare rekordet ligger på 4106 km. Sist men inte minst slår de rekord för störst cykelritning.

Läs mer på bicycleswillsavetheworld.com

Dela!