Lastcyklar i fokus under digital cykelträff

TatjanaNyheter

Vad finns det för olika typer av lastcyklar? Vilken lastcykel passar just mig? Hur snabbt lönar det sig att ersätta bil med lastcykel? Det är några av de frågor som diskuterades under höstens första digitala cykelträff när lastcyklar stod i fokus.

Peppe Hämeenniemi är ordförande i Cykelfrämjandet Västerås och en inbiten lastcyklist. Sedan hans första lastcykelköp 2013 har han sett lastcykeln som en självklar del för att möta vardagspusslet på ett enkelt och trevligt sätt. Peppe driver sen några år tillbaka Facebookgruppen Cykla med lastcykel och även den internationella Facebookgruppen för lastcykelmärket Urban Arrow.

Här kan du ta del av Peppes presentation och de länkar som nämndes under kvällen:

  • Bilsvar.se –  Ta reda på hur mycket din bil faktiskt kostar per månad och hur snabbt du tjänar på att ersätta bilen med en lastcykel.
  • Cykla med lastcykel – Facebookgruppen där du hittar massor av tips och information om olika lastcyklar.
  • Lastcykelguide – en märkesoberoende guide till lastcyklar och lastkärror.

Dela!