Svenska städers framtid är att bli hållbara – Cykelfrämjandet i debatt

Sonja NettelbladtNyheter, Opinion

De senaste dagarna har en debatt om bilens roll i framtidens städer rasat på Dagens Nyheters debattsidor. I en replik till Kungliga Automobilklubben lyfter Cykelfrämjandet behovet av hållbara stadsmiljöer med mer plats för människor snarare än bilar. 

Cykelfrämjandets ordförande Per Hasselberg har replikerat på Kungliga Automobilklubbens debattartikel om att svenska städer behöver göra plats för fler bilar. Vår bild står i stark kontrast till de behov som Kungliga Automobilklubben ser av ökad bilism – något vi ser riskerar leda till mer trängsel, stigande utsläpp och en allt sämre folkhälsa. Cykelfrämjandet lyfter fram behovet av hållbara stadsmiljöer med mer plats för människan, grönska, lokala näringar och aktiv mobilitet.

Läs vår replik i Dagens Nyheter här.

Dela!