Cykelns dag 3 juni – delta i webbinarier om cykling

TatjanaNyheter

På den internationella Cykelns dag 3 juni 2022 uppmärksammas cykelns betydelse för ett hälsa, klimat och ekonomi. Här hittar du ett urval av webbinarier som är gratis för alla att ta del av. Nu växlar vi upp!

Mål för ökad andel cykling
Cykelcentrum arrangerar traditionsenligt ett webbinarium om hur vi ökar cyklingen i samhället. Bakgrunden är ett regeringsuppdrag som VTI/Cykelcentrum har haft om mål för ökad andel cykling. Under årets webbinarium är tanken visas potentialen för ökad cykling och andra matnyttigheter som kommuner och regioner kan använda sig av i arbetet med nya mål.
VAD: Online webbinarium via Teams (länk skickas ut till den som har anmält sig)
NÄR: Fredagen den 3 juni, kl 09.00-11.30 (följt av 30 min eftersnack för de som vill)
ANMÄLAN: Mer information och anmälan hittar du här.

Så blir din arbetsplats cykelvänligare
Cykelfrämjandet bjuder till introduktion av Cykelvänligast – en ny nationell plattform som erbjuder kostnadsfritt stöd, coachning och inspiration till arbetsplatser runt om i landet. Under träffen berättar vi hur man kan gå tillväga för att göra det enklare och roligare för medarbetarna att välja cykeln. Vi har även bjudit in arkitektbyrån Edge för att berätta om sin resa mot en cykelvänligare arbetsplats.
VAD: Online föreläsning
NÄR: Fredagen den 3 juni, kl 11.00-12.00
ANMÄLAN: Görs här.
För mer information kontakta Sara Majkic sara.majkic@cykelframjandet.se projektledare på Cykelfrämjandet.

Hur ska cykeln forma vår framtid?
Europeiska cyklistförbundet (ECF) samlar världsledare för att diskutera en av vår tids viktigaste frågor: Hur ska cykeln forma vår framtid?
Mänsklighetens kollektiva beroende av fossila bränslen orsakar enorm skada på vår ekosystem och klimat, något som hotar fred, demokrati som våra grundläggande mänskliga rättigheter. Cykeln är en lösning som kan ligga till grund för en säkrare, hälsosammare och mer hållbar framtid.
VAD: Online föreläsning
NÄR: Fredagen den 3 juni, kl 14.30
ANMÄLAN: Föranmälan krävs och görs här.
För mer information kontakta Cian Delaney c.delaney@ecf.com, Communications Assistant

Dela!