ANNONS FRÅN ZIPFORCE – Från vanlig cykel till elcykel på 30 minuter  

CykelfrämjandetNyheter

ANNONS FRÅN ZIPFORCE. Idén är enkel: att revolutionera elcyklandet genom att göra om en vanlig cykel till en elcykel med en portabel motor. 
– Vi arbetar för att ta fram en hållbar och enkel livsstilsprodukt för miljömedvetna människor som bidrar till en hälsosam livsstil, med mindre klimatpåverkan och bättre användande av jordens resurser, säger Måns Bengtsson, grundare av  det svenska företaget Zipforce.

Vad är Zipforce?
Zipforce är en portabel elmotor som lanserades 2020. Produkten är patenterad och utvecklad av grundaren Måns Bengtsson och produceras i Småland. Målet är att tillverka alla komponenter i Sverige, inklusive batteri, motor och kretskort. 

Hur monteras elmotorn på en vanlig cykel?
Zipforce kan monteras på både fram- och bakhjulet. Bakhjulet är lite svårare då stänkskärm och pakethållaren kan vara i vägen, men det går. När fästet är på plats fäster du den portabla elmotorn på några klick.  Se en kort instruktionsvideo om hur du monterar Zipforce.

Vilka är fördelarna med en portabel elmotor?
Med Zipforce behöver vi inte tillverka nya cyklar. Genom kreativt återbruk elektrifierar vi de cyklar som redan finns. Det minskar våra koldioxidutsläpp enormt. Sen är det väldigt kostnadseffektivt. Det kostar bara 25 öre att ”fulladda” en Zipforce vilket blir ca 8 öre per mil. Dessutom är det smidigt att flytta motorn mellan olika cyklar med hjälp av extra fästen. På så vis kan flera dela på en enda elmotor.

Hur snabbt laddas batteriet?
Det tar cirka 4 timmar att ladda upp batteriet och ett fulladdat batteri räcker till 40 kilometer i ett normalt tempo och med full assistans från motorn. Det unika med Zipforce är att batterierna laddas under cykelturen,  vid inbromsningar.  Med hjälp av en app kan maxhastigheten begränsas.

Vad är viktigt att tänka på med Zipforce?
Se till att bromsarna fungerar som de ska.  

FAKTA OM ZIPFORCE

  • Maxhastighet 25 km/tim  
  • Laddningstid 30 min – 4 timmar   
  • Räckvidd 3–6 mil beroende på hur mycket assistans som önskas  
  • Batteri 250 W  
  • Vikt 2,7 kg   
  • Kan monteras på fram- eller bakhjulet  
  • Med extra fästen kan den användas på olika cyklar  
  • Följer EU-direktiv för elcyklar 
  • Hållbart val – du behöver inte köpa en ny elcykel  

Läs mer om Zipforce och hur du gör för att testa och beställa en elmotor.

HELA DEN HÄR SIDAN ÄR EN ANNONS FRÅN ZIPFORCE.

Dela!