Cykelturveckan 3-8 juli 2022 i Ulricehamn

CykelfrämjandetNyheter

Det är Ulricehamn som tillsammans med Cykelfrämjandet står värd för årets Cykelturvecka 3–8 juli 2022. Veckans cykelturer ger dig möjlighet att ta del av allt Ulricehamnstrakten har att erbjuda och kvällarna bjuder på en rad trevliga aktiviteter och evenemang. En vecka av cykelglädje för både entusiaster och nybörjare!

Sedan 1983 har Cykelturveckan varje sommar samlat hundratals cykelglada seniorer och andra som vill upptäcka Sverige på cykel. Tidigare har evenemanget hållits ibland annat i Kristianstad, Halmstad och Rättvik, men i år är det alltså Ulricehamns tur. År 2007 firade CTV sitt 25-års jubileum, här kan du läsa en digital version av jubileumsmagasinet.

Under veckans fyra cykelturer kommer du att få ta del av såväl natursköna cykelleder och storslagna vyer som lokal kultur och spännande smakupplevelser. Ta med dig vännerna, familjen eller partnern på en härlig cykelsemester eller varför inte åka på egen hand och träffa nya bekantskaper? Du kan välja att vara med hela veckan eller enstaka dagar. Som medlem i Cykelfrämjandet får du rabatterat pris vid anmälan. Som medlem i någon av våra samarbetsorganisationer PRO, SPF Seniorerna, SeniorPorten eller Naturskyddsföreningen får du gratis medlemskap i Cykelfrämjandet och därmed rabatterat pris på cykelturveckan, om du inte tidigare varit medlem i Cykelfrämjandet.

– Vi är väldigt glada att äntligen kunna presentera Ulricehamn som värdkommun för Cykelturveckan 2022. Vi är övertygade om att det stora utbudet av kultur- och naturupplevelser i området, goda cykelförutsättningar och ett stort engagemang från kommunen kommer bidra till en stor upplevelse för alla deltagare, säger Isabella Thöger, verksamhetschef på Cykelfrämjandet.

I Europa är cykelturism en miljardindustri och enligt en rapport från Tillväxtverket har Intresset för cykelturismen ökat även i Sverige under de senaste åren.

– Cykelturveckan är ett populärt arrangemang både för internationell och nationell publik. Vår målsättning är att även attrahera många deltagare från närområdet, i alla åldrar, säger Isabella Thöger.

Läs mer och anmäl dig till årets cykelturvecka.

Dela!