Cykelvänligare arbetsplatser – ja tack! 

CykelfrämjandetCykelvänlig arbetsplats, Nyheter

Cykelvänligast är en ny nationell plattform som erbjuder stöd, rådgivning och inspiration till arbetsplatser runt om i landet som vill göra det enklare för sina medarbetare att välja cykeln.

Friskare medarbetare, lägre stressnivåer och stärkt miljöprofil. Det finns många fördelar med att bli en cykelvänligare arbetsplats. Men för att fler ska vilja cykla till och från jobbet är det viktigt att man som anställd känner att resan funkar från dörr till dörr. Därför lanserar Cykelfrämjandet och Svenska Cykelstäder tillsammans med tre regioner och 32 kommuner den nationella plattformen Cykelvänligast som erbjuder stöd och inspiration till arbetsplatser som vill bli mer cykelvänliga.

– Många arbetsplatser vill göra det enklare för sina medarbetare att cykla till och från jobbet, men vet kanske inte hur de ska gå tillväga. Genom att gå med i Cykelvänligast får arbetsplatser tillgång till ett nätverk där de kan inspireras av varandra och få stöd i hur man kan göra, säger Isabella Thöger, verksamhetschef på Cykelfrämjandet.

Arbetsplatser som vill delta i Cykelvänligast utser en kontaktperson som registrerar arbetsplatsen på cykelvänligast.se och anger hur många cykelvänliga kriterier de uppfyller idag. Kriterier kan till exempel vara att det finns en cykelparkering eller tillgång till dusch och omklädningsrum. Ju fler kriterier, desto cykelvänligare arbetsplats!

Cykelvänligast välkomnar både stora och små arbetsplatser i hela landet och deltagandet är kostnadsfritt. På cykelvänligast.se finns mer information om hur man går tillväga för att delta och vad som erbjuds.

Tips för att bli en cykelvänligare arbetsplats! 

  • Köp in en pump och enkel verktygssats till arbetsplatsen och ha lättillgänglig vid receptionen eller ingången. 
  • Arrangera en cykeltävling – vilket medarbetarteam cyklar mest? HR mot IT, projektledare mot chefer? Kom ihåg, gör det kul och lättsamt! 
  • Inför förmånscyklar där medarbetare kan leasa en cykel genom bruttolöneavdrag, det gör det lättare för fler att testa elcykel eller en annan drömcykel. 
  • Stärk teamkänslan genom en vårutflykt med cykelinslag. 

  Läs mer om plattformen och ta del av fler tips på cykelvänligast.se. 

 

 

Dela!