Cykelturveckan 3-8 juli 2022 i Ulricehamn

CykelfrämjandetNyheter

Det är Ulricehamn som kommer stå värd för den klimatsmarta Cykelturveckan 3–8 juli 2022. Cykelfrämjandet skapar tillsammans med aktörer i Ulricehamn en vecka full av cykelglädje, som med sitt breda utbud riktar sig både till cykelentusiaster – och nybörjare – i alla åldrar.

För hundratals medlemmar i Cykelfrämjandet är Cykelturveckan sedan 1983 en stor höjdpunkt på året. Tidigare har evenemanget hållits ibland annat i Kristianstad, Halmstad och Rättvik men i år är det alltså Ulricehamns tur.

– Vi är väldigt glada att äntligen kunna presentera Ulricehamn som värdkommun för Cykelturveckan 2022. Vi är övertygade om att det stora utbudet av kultur- och naturupplevelser i området, goda cykelförutsättningar och ett stort engagemang från kommunen kommer bidra till en stor upplevelse för alla deltagare, säger Isabella Thöger, verksamhetschef på Cykelfrämjandet.

I Europa är cykelturism en miljardindustri och enligt en rapport från Tillväxtverket har Intresset för cykelturismen ökat även i Sverige under de senaste åren.

– Cykelturveckan är ett populärt arrangemang både för internationell och nationell publik. Vår målsättning är att även attrahera många deltagare från närområdet, i alla åldrar, säger Isabella Thöger.

Läs mer här om årets cykelturvecka.

Dela!