Stötta Ukraina och minska fossilberoendet

TatjanaNyheter

Kära medlemmar och medcyklister,

Vi på Cykelfrämjandet är förskräckta över Rysslands invasion av Ukraina, det oprovocerade kriget och våldet mot oskyldiga.

– Våra tankar går till dem som flyr, till familjer som splittras och till alla som mister sina nära och kära. Nu är vår solidaritet och medmänsklighet helt avgörande, säger Per Hasselberg, ordförande i Cykelfrämjandet.

Europeiska Cyklistförbundet (ECF), som Cykelfrämjandet ingår i, har medlemmar både i Ukraina och Ryssland. Kievs Cyklistförbund har nyligen publicerat ett öppet brev med en uppmaning om stöd från alla vänner och partners runt om i välden. Läs hela brevet och sprid budskapet för att stötta Ukrainas befolkning.

– Cykling bidrar till att minska vårt beroende av rysk olja och gas, vilket gör det möjligt för oss att direkt motsätta oss Rysslands aggression genom att påskynda cykelutvecklingen i hela Europa, säger Henk Swarttouw, ordförande i ECF och medlem i Cykelfrämjandet. Här kan du ta del av ECF:s uttalande om kriget.

Med hopp om fred i Ukraina och den värld som vi alla lever i.
Per Hasselberg, ordförande Cykelfrämjandet
Marie Pellas, vice ordförande Cykelfrämjandet

Dela!