ANNONS FRÅN THULE – Cykla med barn: Tips från en aktiv familj

CykelfrämjandetNyheter, Sponsrat innehåll

Familjen Olars kommer från norra Sverige och spenderar mycket tid till i naturen. Foto: Emrik Jansson.

ANNONS FRÅN THULE. Familjen Olars är Thule Family Life Ambassadors och älskar friluftsliv. De kommer från norra Sverige och spenderar mycket av sin tid till att utforska naturen och testa nya aktiviteter. På bloggen Aktivt Familjeliv och sociala medier-konton vill de inspirera andra att göra samma sak.

Vi rör oss på olika sätt i skog och mark och såklart gärna också på cykel! Trots att vi har barn i olika åldrar får vi våra cykel- utflykter att fungera fint. Här kommer våra (mamma Elin och pappa Christians) bästa tips för att på bästa sätt få in cykling som aktivitet för hela familjen.

Ibland börjar cykelturen nära hemmet och ibland tar vi oss till en plats lite längre bort. När man är många i familjen så måste man kunna transportera alla cyklar på ett säkert sätt. Vi har lösningar för dragkroken på bilen där vi får med oss upp till 4 cyklar och även cykelhållare på taket. Det smidigaste med cykelhållare på dragkrok är att man får cyklarna i en höjd som är smidig att lasta av och på. På taket kan cykelhållarna sitta på hela tiden och ska man bara lasta en eller två cyklar så går det snabb och smidigt.

För att få ihop pusslet att vara en aktiv familj med heltidsjobb ser vi till att prioritera vårt eget välbefinnande. Att röra på oss ger oss mer energi för att ta itu med allting i livet. Vi har valt att bo på just den här platsen eftersom vi vill ha naturen som närmsta granne. Att vara ute är vårt sätt att umgås som familj, därför är det enkelt att hitta tid till äventyr.

@aktivtfamiljeliv

Familjen Olars är Thule Family Life Ambassadors och älskar friluftsliv. Foto: Emrik Jansson

Börja med en balanscykel. Med hjälp av den lär sig barnet att snabbt hitta sin balans och kan sedan lättare gå över till en vanlig cykel.

Pausa och varva cyklingen med annan lek på vägen. Kasta kottar i en bäck, klättra på en stor sten eller sitt ner
på en stock för att fylla på med lite energi.

Väv in leken i cyklingen. Hitta en flowtrail eller en pumptrack där barnen kan få cykla varv på varv och njuta av fart och pirr i magen utan att behöva cykla långt.

Cykelvagnen! Våra barn har älskat att hänga med i cykelvagnen bakom när de varit små, ett bra sätt att ta sig längre sträckor när små ben inte orkar men gärna vill hänga med.

Använd handskar. Ett bra tips för att undvika kalla små fingrar.

Ha tålamod. Kom ihåg att allting tar mycket längre tid med barn. Hastigheten och hur långt ni färdas är inte viktigt, det som spelar någon roll är att barnen har roligt. Ta er tid för små saker på vägen som att titta på en groda, plocka blåbär eller leka i lerpölar.

Hos Thule hittar du praktisk utrustning som underlättar ett aktivt familjeliv.

HELA DEN HÄR SIDAN ÄR EN ANNONS FRÅN THULE.

Dela!