Fördubblat anslag till Svenskt Friluftsliv

TatjanaNyheter

I årets höstbudget föreslås att Svenskt Friluftsliv ges utökat årligt anslag med 50 miljoner kronor. Sedan tidigare får Svenskt Friluftsliv närmare 48 miljoner kronor i statligt anslag. Cykelfrämjandet är en av de ideella organisationerna som ingår i Svenskt friluftsliv.

– Jätteroligt att regeringen väljer att stödja friluftslivet. Vi på Cykelfrämjandet uppskattar möjligheten att via projekt sprida cykelglädjen till flera, säger Hans Stoops, projektledare på Cykelfrämjandet som bland annat arbetar med hållbara cykelleder och allemansrätten.

Per Hasselberg, ordförande i Cykelfrämjandet välkomnar också det fördubblade anslaget till Svenskt Friluftsliv:

– Under pandemin har vi sett ett ökat intresse för natur och friluftsliv. Men vi har också sett vilket trafikkaos det blir när alla ska ta bilen till skogen. Nu behövs satsningar på infrastruktur, både i och till naturen. Att fler väljer att cykla istället för att ta bilen ger dessutom stora hälsovinster och klimatvinster, säger Per Hasselberg.

Svenskt Friluftsliv består av 27 ideella organisationer som arbetar med friluftsliv och folkhälsa. Cykelfrämjandet är en av dessa organisationer. Tillsammans omfattas 1,6 miljoner medlemmar i närmare 7 000 lokala och regionala klubbar.

Dela!