Digital Cykelpub 6/10: Vad har cykeln med kvinnlig rösträtt att göra?

CykelfrämjandetNyheter

Cykelfrämjandet Kommunvelometern 2021 Social media images for the Cykelfrämjandet Kommunvelometern 2021

I år är det 100 år sedan kvinnor i Sverige för första gången fick rösta i riksdagsval. Vilken roll har cykeln spelat för kvinnans frigörelse? Och vilken betydelse har cykeln för demokratin, tillgången till det offentliga rummet och för dagens kvinnor?

Charlotte Hagström, forskare från Lunds universitet och ledamot i Cykelfrämjandets riksstyrelse, berättar om cykelns roll, både ur ett historiskt och samtida perspektiv. Efter en kort och spännande genomgång får vi chansen att mingla, lära känna varandra och diskutera cykelns betydelse för en rad viktiga sociala frågor så som jämställdhet, inkludering, gemenskap, trygghet och tillgänglighet.

Bjud med vänner på nästa Digitala Cykelpub. Alla som vill kan delta, även de som ännu inte är medlemmar i Cykelfrämjandet.

Vi ses på Zoom – varmt välkommen!

Datum: 6 oktober

Tid: 19.00 -21.00

Anmälan till Digital cykelpub: Anmäl dig här.

Vilka frågor vill du att vi ska lyfta framöver? Maila oss på redaktion@cykelframjandet.se.

Dela!