Digital cykelpub 30 juni – Temat är cirkulationsplaner!

CykelfrämjandetNyheter

Digital cykel pub

Cirkulationsplaner har dykt upp som en möjlig åtgärd för att snabbt öka cyklingen. Städer i Nederländerna och Belgien har implementerat cirkulationsplaner som en del i omställning till att bli riktiga cykelstäder. Nu verkar intresset ha vaknat till liv även i Sverige och kan Nyköping bli en av de första städerna i Sverige att införa en sådan plan?

Cykelfrämjandet bjuder in till en digital cykelpub på temat cirkulationsplaner. I städer som Gent, Groningen och Utrecht har cirkulationsplaner implementerats som ett åtgärd för att göra cykling mer attraktivt och stoppa genomfartstrafik i de centrala delarna av staden. Konceptet verkar vara mycket framgångsrikt. I Gent ökade cykelandelen från 22% till 35% på bara några i samband med att planen implementerades och cykelmålen för 2030 uppnåddes redan 2018.

Nu har nätverket Grön Framtid i Nyköping tagit fram ett medborgarförslag för att göra Nyköping till en bättre cykelstad. Förslaget innehåller tre delar – en cirkulationsplan för att stoppa genomfartstrafiken i centrum, införandet av cykelgator samt framkomliga cykelöverfarter. Förslaget presenterades för politiker i kommunfullmäktige tidigare i våras och har nu skickats vidare till utredning. Kan Nyköping bli en av de första städerna i Sverige att införa en cirkulationsplan?

Välkommen på digital cykelpub!

Datum: 30 juni

Tid: 19.00 -21.00

Anmälan sker HÄR

Under kvällen kommer Rune Karlberg från Cykelfrämjandets riksstyrelse presentera konceptet kring cirkulationsplaner. Efter det kommer Tim Lundström från nätverket Grön Framtid i Nyköping att presentera deras förslag för Nyköping, hur de jobbat med att ta fram och presentera förslaget och vad som händer nu. Det kommer också finnas tid för frågor under kvällen.

Dela!