Digital cykelpub 28 april: Cykelturism, allemansrätten och inspiration från Skåne

Marielle ArandaNyheter

Solen börjar kika fram och det nalkas sommaräventyr, stora som små. Men var får vi egentligen cykla i naturen? Och hur får en med sig picknicken eller till och med stormkök och tält på cykeln för cykelturen? Var finns det härliga cykelleder att upptäcka? Låt oss prata cykelturism och sommaräventyr!

Cykelfrämjandet bjuder in till en digital cykelpub på temat cykelturism och allemansrätten. Hans Stoops, projektledare för Folk:Hälsa, berättar om vad som gäller för cykling i naturen med utgångspunkt från allemansrätten. Vi diskuterar även det praktiska och Emilia Sternberg, projektledare inom samhällsplanering på Cykelfrämjandet, visar exempel på olika sätt att få med packning på din cykel för olika typer av cykeläventyr baserat på hennes tidigare cykelresor. Lina Jönsson, styrelseledamot i Cykelfrämjandets riksstyrelse och Projektledare för turism cykelleder på Region Skåne berättar om de lättillgängliga cykelturistleder som finns idag i Sverige för de som vill prova på.

Efter presentationerna håller vi länken öppen för gemensam diskussion om sommarens cykeläventyr – vart ska du cykla i sommar? Vad ser du mest framemot? Vad är ditt bästa cykelturminne?

Välkommen på digital cykelpub!

Onsdag den 28 april, kl. 19-21.

  • Lina Jönsson, Cykelfrämjandet & Region Skåne – kom igång med cykelturism på cykelturistleder.
  • Hans Stoops, Cykelfrämjandet – Cykling i naturen: vad säger allemansrätten?
  • Emilia Sternberg, Cykelfrämjandet – 3 sätt att få med packningen på cykeln
  • Frågestund och pubsnack!

Såväl medlemmar som icke medlemmar är välkomna att delta!

Anmälan sker via denna länk.

Dela!